Flash News

E-TJERA

Gara në 'Kushtetuese', KED skualifikon sërish Eugen Papandilen, ikën edhe Peton e Haznedari; Tre emrat që shkojnë në tavolinën e Metës

 Gara në 'Kushtetuese', KED skualifikon sërish Eugen

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi ka skualifikuar nga gara dy kandidatët, Eugen Papandile.

Ky ‘eliminim’ vjen për herë të dytë për Papandilen, pasi disa ditë më parë Apeli Administrativ e riktheu në garë.

Papandile u emërua gjyqtar nga Presidenti Meta. Bashkë me Zhaklina Peton, u rikthyen në garë me vendim gjykate, ndonëse të skualifikuar më herët nga KED-i.

KED ka kualifikuar noteren Sonila Bejtja, avokatin Altin Binaj dhe Aleksandër Toma. Hapi i radhës është intervistimi i kandidatëve të kualifikuar dhe renditja e tyre, ndërsa presidenti do të dekretojë vetëm një prej tyre.

KED ka skualifikuar nga gara edhe Zhaklina Peton dhe Ilir Haznedarin për vendin vakant që la Besnik Muçi në Gjykatën Kushtetuese e cila prej dy vitesh nuk është funksionale. 

Ditari politik

Të fundit