Flash News

E-TJERA

Energjia dhe furnizimi me uji/ Meta akuza qeverisë: Dështoi në menaxhim, paratë në xhepat e korrupsionit

Energjia dhe furnizimi me uji/ Meta akuza qeverisë: Dështoi në

Kryetari i Partisë së Lirisë, Ilir Meta ka ngritur si shqetësim menaxhimin e energjisë elektrike dhe të ujësjellës kanalizimeve. Ai ka hedhur akzua ndaj qeverisë, duke deklaruar se synimi ka qenë vjedhja.

Në një konferencë për mediat, ish-presidenti deklaroi se qeverisja aktuale dështoi të siguronte furnizimin me ujë përgjatë gjithë ditës.

“Dështimi në sektorin e ujit të pijshëm, ku premtonte se do garantonte ujë 24 orë është spektakolar pasi niveli i humbjeve, pra uji që nuk merren të ardhura është i lartë, 67% e tij humbet ose vidhet nga keqmenaxhimi. Vendi ka një prodhim të lartë të ujit, 272 milionë kub në prodhim, nga 175 milionë kub që kanë nevojë qytetarët dhe pavarësisht shuma të jashtëzakonshme që janë dhënë nga qeveria dhe pushteti vendor, këto para kanë përfunduar në xhepat e korrupsionit”, tha Meta.

Sipas Metës prodhimi i KESH në periudhën më të keqe të saj arrin të mbulojë nevojat e konsumtatorit familjar. Meta kërkoi që të rishikohet çështja e rritjes së çmimit të energjisë për fashën mbi 800 kWh.

“Prodhimi i KESH edhe në rastin më të vështirë, është i mjaftueshëm për të përballuar të gjithë konsumin e konsumit familjarë në vend. Kosto nga KESH është  mjaft e lirë, 1.5 lekë, kosto e shitjes nga FSHU është 51 lekë, 41 lekë plus TVSH.

E gjithë kjo situatë që paraqitet si situatë për efekt për konfliktin në Ukrainë, apo të problemeve në kontinent në fakt është si rezultat i dështimit të plotë të çdo lloje reforme në vend në sektorin e energjisë dhe të ujësjellës kanalizimeve.

Kjo është një kosto që qeveria në mënyrë hipokrite do tua kalojë qytetarëve të thjeshtë dhe të pambrojtur. I bashkohemi thirrjes së Konfindustrias që të rishikohet fasha e mbrojtjes nga 800 kW në muaj, të behet në 1200 kW në muaj. Qytetarët të kenë kujdes nga patranoazhsitët e OSHEE-së për të shmangur tentativat për t’i mbifaturuar”, tha Meta.

 

Të fundit