E-TJERA

Erla Mëhilli: PD dështoi të sillte frymën e ndryshimit për shkak të sjelljes politike të gjithë viteve në opozitë

Erla Mëhilli: PD dështoi të sillte frymën e ndryshimit

Ekspertja e komunikimit, Erla Mëhilli ka analizuar humbjen e opozitës në zgjedhjet e 25 prillit.

E ftuar në ‘Ilva Noë’, Mëhilli tha se humbja nga PD e 4 qarqeve të mëdha Tiranë, Durrës, Elbasan, Fier tregon se PS i ka ruajtur fort pozitat në këto qarqe, ndërsa opozita nuk ka ditur ta materializojë pakënaqësinë popullore në kutitë e votimit.

Ajo shton se  nëse opozita donte të krijonte frymën e ndryshimit duhet ta kishte bërë këtë me qarqet Tiranë dhe Durrës.

Opozita në gjithë këto vite ka pasur vetëm rënie, i vetmi moment rritjeje janë këto zgjedhje, por duke e bërë krahasimi me 2017 që ishte viti më i zi për PD dhe përsëri është minus 60 mijë vota nga 2013, që gjithashtu ishte një vit i vështirë.

Fillon që nga reforma territoriale, marrëveshja me PS, koalicioni me LSI me të cilën PD u bashkua 2-3 muaj pas një fushate kundër LSI, djegia e mandateve, lënia e bashkive. PD ka risjellë në shtëpi votuesit e vet, por nuk ia ka dalë”, u shpreh Mëhilli.

Të fundit