E-TJERA

"Çështja e detit në Hagë" BE mbështet vendimin: Caktimi i kufijëve adresohet më së miri në përputhje me ligjin ndërkombëtar

"Çështja e detit në Hagë" BE mbështet

Komisioni Europian ka reaguar pas dakordësisë së Shqipërisë dhe Greqisë për të çuar në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë çështjen e kufijve detarë mes dy vendeve.

Zëdhënësja e KE-së për Çështjet e Zgjerimit, Anna Pisonero, është shprehur se Bashkimi Evropian e mirëpret vendimin e dy qeverive, ndërsa shton se cajtimi i kufijëve zgjidhen më së miri përmes dialogut, në përputhje me ligjin ndërkombëtar dhe fqinjësisë së mirë.

“BE mirëpret njoftimin nga qeveritë e Shqipërisë dhe Greqisë se si të procedohet me mosmarrëveshjet e tyre detare. Çështjet në lidhje me caktimin e kufirit adresohen më së miri përmes dialogut, në përputhje me ligjin ndërkombëtar dhe në ndjekje të parimit të marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë”, shkruan Pisonero në Twitter.

"Çështja e detit në Hagë" BE mbështet

Ditari politik

Të fundit