Flash News

E-TJERA

Flet avokati i babait që u akuzua për abuzim se*sual: 15-vjeçarja shpifi se i kishte ndaluar telefonin

Flet avokati i babait që u akuzua për abuzim se*sual:

Gjykata e Durrësit ka vendosur masën e arrestit me burg për Bledar Rokon, i cili dyshohet se ka abuzuar me vajzën e tij të mitur 15-vjeçare.

Ekspertiza tregoi se vajza nuk ishte abuzuar seksualisht dhe më pas pranoi se e kishte akuzuar të atin, pasi ky i fundit i kishte parë disa mesazhe me një shoqe në telefon.

Avokati i Rokos tha se sipas ekspertizës mjeko-ligjore, vajza ka rezultuar e virgjër, pra ndaj saj nuk është kryer abuzim seksual. Ai shtoi se akuzat e vajzës vijnë pasi marrëdhënia e saj me të atin ishin të tensionuara për shkak se ai e kishte ndaluar të bisedonte në telefon prej ditësh.

“Hoqën dorë se letra ishin përpiluar nga policia e Kavajës dhe u kishte thënë firmoseni. Ajo ka ndodhur në një moment që vajza ka pasur përplasje me të atin pasi prej ditësh nuk e lejonte të komunikonte në telefon pasi kishte gjetur biseda të papërshtatshme me një shoqen e saj. Kjo ka sjellë që vajza të arrinte deri sa të shpifte për babain e saj”, tha ai.

Avokati tha se vajza është konsultuar edhe më nënën e saj para se të fliste me psikologen ku ka shpifur për babain.

Nëna dhe vajza nuk morën pjesë në seancën gjyqësore.

“Unë mendoj se u bë në mënyrë të njëanshme, që të mos administroheshin deklarimet në lidhje me të vërtetën e ngjarjes. Janë marrë vetëm ato pjesë që implikonin babai. Në seancën e mbrojtjes, ato deklaruan se kjo ka ndodhur në një moment grindjeje me babain. Do ishte mirë që ajo të kishte marrë pjesë sot në seancë. Ka rezultuar se nuk është e deklaruara. Por kjo çështje nuk administruar, është pyetur edhe i vëllai, ai e ka mohuar, por nuk është administruar se nuk u intereson”, shtoi ai.

Të fundit