Flash News

E-TJERA

Foto/ Marrëveshja me Italinë, nis puna për ndërtimin e rrugës që të çon drejt kampit të refugjatëve në Lezhë

 Foto/ Marrëveshja me Italinë, nis puna për ndërtimin e

Ashtu siç ishte parashikuar në marrëveshjen e nënshkruar mes kryeministrave Edi Rama dhe Giorgia Meloni, ka nisur në Gjadër të Lezhës puna për ndërtimin e kampit të refugjatëve afrikanë që pritet të vijnë nga Italia.

Italia do të ndërtojë dy qendra të menaxhimit të emigranteve në Shqipëri, të cilat kur të jenë plotësisht funksionale, do të jenë në gjendje të menaxhojnë rreth 36 mijë persona në vit.

Foto/ Marrëveshja me Italinë, nis puna për ndërtimin eFoto/ Marrëveshja me Italinë, nis puna për ndërtimin e

Në fotot e publikuara nga LSA, shihen mjete te tonazhit të rëndë, që janë stacionuar në zone dhe po punojnë për ndërtimin e rrugës që do të çojë drejt kampit që do të jetë Gjadër. Pasi të ndërtohet rruga, do të nisë puna dhe brenda kampit.

Kujtojmë se marrëveshja është kritikuar shumë nga opozita në të dy vendet, por skepticizëm ka shprehur edhe faktori ndërkombëtar.

Të fundit