Flash News

E-TJERA

Gara për ‘Kushtetuesen’/ U përjashtua dy herë nga KED, Papandile depoziton sërish padi në Gjykatën Administrative

Gara për ‘Kushtetuesen’/ U përjashtua dy herë nga

Katër ditë pasi u përjashtua për herë të dytë nga Këshilli i Emërimeve në Drejtësi, juristi Eugen Papandile ka dorëzuar sërish padi në gjykatën administrative kundër KED.

Sipas tij, KED ka shkelur ligjin dhe pretendon se i përmbush të gjitha kriteret ligjore në garën për plotësimin e vakancës së Besnik Muçit për Gjykatën Kushtetuese.

Më herët, KED e skualifikoi Papandilen, me argumentin se kandidati kishte mangësi të një apo disa kushte të parashikuara nga Kushtetuta dhe ligji, por pasi Apeli e riktheu në garë, në 23 nëntor, KED sërish e përjashtoi.

Për vendin e Besnik Muçit, KED ka zgjedhur tre kandidatë, Altin Binaj, Aleksandër Toma dhe Sonila Bejtja.

Kujtojmë se ambasadorja e SHBA, Yuri KIm apeloi sot sërish Presidentin dhe Kuvendin për ngritjen e Gjykatës Kushtetuese deri në 31 dhjetor.

Ditari politik

Të fundit