Flash News

E-TJERA

Garimi më 25 Prill, Topalli: Kushdo që ka menduar se do rrija duarlidhur, ka gabuar

Garimi më 25 Prill, Topalli: Kushdo që ka menduar se do rrija

"Kushdo që ka menduar se unë do rrija duarlidhur, ka gabuar.” Kështu ka deklaruar nënkryetarja e PD-së, Jozefina Topalli teksa komentoi vendimin e saj për t'u përfshirë në zgjedhjet parlamentare të 25-Prillit me partinë e saj "Lëvizja për Ndryshim".

 “Në kushtet kur një vend ka gjysmën e popullsisë që nuk e përballon jetesën dhe për më tepër, për shkak të kësaj dhe jo vetëm, boshatiset dhe kjo përbën dramën më të madhe, sipas gjykimit tim sot për sot… sigurisht që njerëzit duhet të reagojnë. Kushdo që ka menduar se unë do rrija duarlidhur, ka gabuar.” shprehet Topalli në "Spotlight".

Topalli u shpreh më tej se Basha iku si frikacak nga Kuvendi duke djegur mandatet. Sipas saj, kryedemokrati i fali Ramës të gjitha pushtetet, e më tej bëri vrasje politike.

"Ajo ishte ikja e frikacakut nga beteja e luftës. Nga beteja nuk iket. Betejës i qëndrohet përballë. Nuk i iket kryeministrit. I ngrihet aty dhe i ngren çdo problem që ka. Siç e kemi bërë ndër vite, qoftë në opozitën e parë, qoftë në opozitën e dytë. Ikja është frikë, mungesë përballjeje, mosbesim tek vetja.

Dudushi: Iku, por ishte në shesh, në rrugë, duke e tensionuar situatën dhe duke vënë në vështirësi të gjithë qeverisjen socialiste të asaj periudhe.

Në fakt, duke i krijuar vendit tonë një imazh që nuk I ka bërë nder. Duke mos pranuar për të hyrë në zgjedhje, se kishte frikë. Duke i falur Edi Ramës të gjithë pushtetin parlamentar, gjithë pushtetin e opozitës, gjithë këshillat bashkiakë. Është një rast unik që unë besoj se do hyjë në vitet e ardhshme për tu studiuar larg revolucioneve të ditëve të sotme. Rast, për mua, i një papërgjegjshmërie të frikshme që jo vetëm nuk prodhoi atë që ai premtoi, por që në fakt krijoi një precedent shumë të rrezikshëm. Në vetvete është një vrasje politike." shprehet Topalli.

 

Të fundit