Flash News

E-TJERA

Goditet banda shqiptare e trafikut të kokainës në Britani/ Porositë përmes telefonit, më shumë se 100 klientë në ditë

Goditet banda shqiptare e trafikut të kokainës në Britani/
Shqiptarët e dënuar

Pesë shqiptarë janë dënuar nga autoritetet britanike për shitje të lëndëvë narkotike. Policia ka godtitur rrjetin e tyre fitimprurës të trafikut të kokainës në Tunbridge Uells.

Sipas mediave britanike, banda ka fituar gati gjysmë milionë paund nga shitja e kokainës. Ata kishin vendosur linja telefonike për të marrë porosi dhe për të ndërlidhur shitjen e lëndës narkotike.

Detektivët gjetën se banda drejtohej nga Dosku, i cili u ndihmua nga Mark Gjeci dhe së bashku ata përdorën korrierët, Elvis Shehu, Eldjort Ajazi dhe Endrit Tobli.

Më shumë se 100 klientë në ditë telefonin bandën shqiptare dhe porosisnin lëndë narkotike me anë të kodeve të ndryshme.

Paratë e fituara nga droga u morën si prova, përfshirë faturat e mbushjes së telefonit celular dhe mesazhet. Të pestë u akuzuan për komplot për furnizim me kokainë.

Gjykatësi Det Con Broun tha: “Vlerësohet se tregtia e drogës e bandës do të kishte prodhuar të ardhura prej më shumë se 450 000 paundë”. Gjykata e Maidstone Croun vendosi masat e sigurisë për pesë shqiptarët:

Dosku, 35 vjeç – shtatë vjet e dy muaj burg

Gjeci, 24 vjeç – shtatë vjet e dhjetë muaj

Shehu, 23 – katër vjet e tre muaj burg

Ajazi, 33 vjeç – tre vjet e nëntë muaj

Tobli, 28 vjeç – tre vjet e tetë muaj

Ditari politik

Të fundit