Flash News

E-TJERA

Ndërtimi i HEC-eve/ Banorët e Zall Gjoçajt protestë para SPAK-ut, kallëzim për ministrin Klosi dhe disa zyrtarë

Ndërtimi i HEC-eve/ Banorët e Zall Gjoçajt protestë para
Foto ilustruese

Banorët e Zall Gjoçajt protestuan sot para Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar kundër ndërtimeve të HEC-eve në Parkun Kombëtar të Zall-Gjoçaj.

Ata depozituan kallëzim penal për një sërë zyrtarësh, ndër ta edhe për ministrin e Turizmit Blendi Klosi. Sipas tyre, ndërtimet në Parkun Kombëtar janë të paligjshme, ndërsa shprehën bindjen se do vazhdojnë të protesojnë kundër ndërtimeve të hidrocentraleve.

Gjykata Administrative Tiranë vendosi më 25 janar vazhdimin e punimeve të ndërtimit të HEC-eve “Sekë” dhe “Zais”, në Parkun Kombëtar Zall-Gjoçaj.

Hidrocentralet Sekë dhe Zais morën leje ndërtimi më 3 tetor të 2018. Dy hidrocentralet në fjalë janë pjesë e rreth 100 hidrocentraleve, të cilave qeveria aktuale u ka dhënë leje ndërtimi.

Banorët kanë protestuar që prej fillimit për ngritjen e këtyre hidrocentraleve, me argimentin se dëmton jo vetëm bukuritë e kësaj zone, por edhe se u heq të drejtën për tu furnizuar me ujë.

Ata kanë zhvilluar protesta në zonën ku po vijojnë punimet, por edhe para kryeministrisë. Deri më tani kërkesa e tyre nga ana e strukturave shtetërore nuk është marrë parasysh.

Ditari politik

Të fundit