Flash News

E-TJERA

Hetimi i “The Sun”: Gangsterët shqiptarë po përdorin nënat shtatzëna për të marrë leje qëndrimi në Britani

Hetimi i “The Sun”: Gangsterët shqiptarë po përdorin

Media britanike “The Sun” ka risjellë në vëmendje bandat shqiptare në Britani të cilët ndihmojnë emigrantët e paligjshëm të kalojnë Kanalin me gomone.

“The Sun” shkruan se së fundmi gangsterët shqiptarë po synojnë gratë shtatzëna që janë të gatshme të regjistrojnë emigrantët si baba të fëmijëve të tyre të palindur.

Reklamat e TikTok po bëjnë thirrje për gra të përgatitura që të kenë emrin e një azilkërkuesi të refuzuar në certifikatën e lindjes së foshnjës së tyre, në mënyrë që ai të shmangë dëbimin duke pretenduar se ka një familje në Mbretërinë e Bashkuar.

Mashtrimi mund të zbulohet pasi shifrat tregojnë se numri i emigrantëve me varka të vogla që kalojnë Kanalin Anglez deri më tani këtë vit ka kaluar 5,400, një rekord i ri.

Gjatë hetimit tonë, “The Sun” zbuloi një llogari të TikTok, e cila që atëherë është hequr, duke e quajtur veten "Zyra Konsullore Londër" - që do të thotë "Shërbimet Konsullore Londër".

“Puna jonë vazhdon çdo ditë. Kemi gra me fëmijë. Regjistroni fëmijët e tyre me emrin tuaj në MB”, thuhet në postim. Gangsterët ndajnë imazhin e një bisede në WhatsApp të ruajtur në një telefon celular mes tyre dhe “Katy me fëmijën”.

Në të, "Katy" dërgon një foton e ekos së foshnjës, të cilës anëtari i bandës i përgjigjet: "Uau, ai duket shumë i mirë dhe i fortë. Sa duhet të bëjmë, mezi presim ta shohim atë.”

Ajo përgjigjet: "Po, gjithçka është në rregull". Mashtruesi përgjigjet: “Mirë. Unë do ta njoftoj klientin.”

Hetimi i “The Sun”: Gangsterët shqiptarë po përdorin

Një person i brendshëm në komunitetin shqiptar në Mbretërinë e Bashkuar tha për The Sun se “një marrëveshje është bërë mes ndërmjetësit dhe një gruaje britanike.

“Sipas marrëveshjes, kur fëmija lind, në certifikatën e lindjes shkruhet emri i një emigranti ilegal shqiptar. Pastaj duke përdorur ligjet për të drejtat e njeriut, ky person aplikon për leje qëndrimi. Është një mënyrë e re për të siguruar lejen për të qëndruar në MB dhe përdoret nga njerëz azili i të cilëve është refuzuar nga Zyra e Brendshme dhe do të deportohen në çdo kohë”, ka thënë burimi.

Një vendim i Komisionit të Përzgjedhur të Çështjeve të Brendshme në qershor të vitit të kaluar për ta shpallur Shqipërinë një vend "të sigurt" ndihmon në shpjegimin e mashtrimeve.

Në tre muajt e parë të këtij viti, 700 janë dëbuar në vendlindje.

Ndërkohë, shifrat e Home Office tregojnë se 13,714 shqiptarë kanë aplikuar për azil në vitin deri në mars 2023.

Të fundit