E-TJERA

I arrestuar për trafik droge në Spanjë, shqiptari kërkon azil: Nëse kthehem në Shqipëri, më vrasin

I arrestuar për trafik droge në Spanjë, shqiptari kërkon

Një i ri shqiptar ka kërkuar statusin e refugjatit me argumentin se nëse kthehet në Shqipëri, i rrezikohet jeta.

Media spanjolle Ideal, shkruan se shqiptari emigrant i paligjshëm në Granada, ishte përfshirë në një bandë të trafikut të drogës në Suedi me drejtues një tjetër shqiptar. I riu ka pohuar para efektivëve, se një grup gangsterësh të cilët e akuzojnë se iu ka shkaktuar dëm prej prej 35.000 euro në një operacion të dështuar të trafikimit të drogës, kërkojnë ta vrasin.

“Ai ka një problem me disa djem që ka takuar në Suedi, të cilët e akuzojnë se ka përfituar, ose se ka në posedim një sasi parash dhe e kërkojnë, pasi kur ishte në Suedi i dhanë urdhër që të çoje në Norvegji, por policia e ndaloi dhe në bagazhin e tij i gjeti disa kuti me bar. Tani ata që donin të merrnin ngarkesën, e kërkojnë kudo. Janë shqiptarë. dhe kjo është arsyeja që ajo që nuk mund të kthehet në Shqipëri, sepse u detyrohet shumë para atyre njerëzve. Konkretisht 35 000 euro”, shkruhet në vendimin e gjykatës.

Në kushte të tilla, shqiptari kërkoi azil nga autoritetet. “Kërkesën e tij për mbrojtje ndërkombëtare ai e mbështet në frikën e tij për t'u kthyer në vendin e tij, sepse disa njerëz e kërkojnë, pasi ai u detyrohet atyre shumë para”, thuhet në artikull.

Argumenti i deklaruar nga shqiptari nuk ishte në përshtatje me rregulloren e ligjit në Granada. Kështu Drejtoria e Përgjithshme e Politikës së Brendshme ka refuzuar kërkesën e tij.

Në dënimin e tyre, gjyqtarët shpjegojnë se pretendimet e shqiptarit për t'u njohur si refugjat nuk kanë asnjë lidhje me ligjin. “Nuk ka arsye humanitare për të lejuar që aktori të qëndrojë në Spanjë, arsyet e përmendura kanë të bëjnë me krimin e përbashkët dhe krimin e organizuar”, thotë Gjykata Kombëtare.

Të fundit