Flash News

E-TJERA

I dënuar me 21 vite burg, Izet Haxhia depoziton rekurs në Gjykatën e Lartë

I dënuar me 21 vite burg, Izet Haxhia depoziton rekurs në

Izet Haxhia ka depozituar rekurs në Gjykatën e Lartë. Haxhi8a është dënuar me 21 vite burg për vrasjen e Azem Hajdarit.

Haxhia kundërshton vendimin që u more një vit më parë nga Gjykata e Apelit, e cila e shpalli fajtor për ngjarjen e 12 shtatorit të vitit 1998.

Në shkurt të vitit 2021 Gjykata e Shkallës së Parë kërkoi rihapjen e dosjes së cilësuar si “Vrasja e Shekullit”. Haxhia u ekstradua nga Turqia, pasi ishte arrestuar në vitin 2006 dhe më herët ishte dënuar me 25 vite burg në mungesë.

Të fundit