Flash News

E-TJERA

I dënuar për trafik d*oge, Anglia kthen në Shqipëri 40-vjeçarin

I dënuar për trafik d*oge,  Anglia kthen në Shqipëri

Një shqiptar i burgosur në Angli për drogë do të depërtohet pasi gjyqtarët vendosën se kërcënimi i tij për sigurinë publike tejkalonte pretendimin e tij për të drejtat e njeriut në një rast testimi.

Neritan Kolludra, 40 vjeç, kreu i një grupi të krimit të organizuar shqiptar, u dënua me 14 vjet e katër muaj burg në dhjetor 2019 për konspiracion për furnizimin e kokainës me “bazë me shumicë”.

Ministrat kërkuan ta dëbonin atë dy vjet më vonë, por Kolludra, të cilit i ishte dhënë qëndrimi i përhershëm në MB dhe kishte një grua dhe tre fëmijë, pretendoi se kjo do të ishte një shkelje e të drejtës së tij për një familje sipas Konventës Evropiane të të Drejtave të Njeriut.

Dy gjyqtarë në gjykatat e ulëta dhe të sipërme të imigracionit vendosën se ndikimi i dëbimit në jetën e tij familjare ishte “më shumë se rreziku serioz i kryerjes së një vepre penale dhe rreziku që rezulton për të publiku” Ai do të vuajë pjesën tjetër të dënimit në një burg shqiptar. Ai pason futjen e ligjeve të reja për të lehtësuar dëbimin e kriminelëve të huaj që synojnë trajtimin e krizës së mbipopullimit në burgjet e Mbretërisë së Bashkuar.

Të fundit