Flash News

E-TJERA

I refuzohet apeli nga SIAC, Burimi: Nuk provon se Berisha është i korruptuar

I refuzohet apeli nga SIAC, Burimi: Nuk provon se Berisha është i

Analisti Genc Burimi deklaron se nuk ekziston statusi ‘non grata’, duke iu referuar vendimit të Komisionit të Apelimit në Britaninë e Madhe ndaj Sali Berishës.

Në News 24, Burimi u shpreh se “non grata” është një politikë e ndjekur nga një vend kundrejt një individi, në rastin konkret ish-Kryeministrit, por kjo nuk do të thotë se është i korruptuar.

“Trump në SHBA mund të ketë një mijë akuza në kurriz, por nuk ka një dënim të formës së prerë, dhe është i pafajshëm, atëherë në rastin e Sali Berishës që nuk ka asnjë akuzë, si mund të themi ne është i korruptuar sepse u shpall “non grata”. Kjo ‘non grata’ nuk pati asnjë vlerë përsa kohë Sali Berisha mori vulën e Partisë Demokratike”, tha Burimi.

 

Të fundit