Flash News

E-TJERA

IKMT hedh në erë me 70 kg eksploziv godinën e “Prestige Resort"

IKMT hedh në erë me 70 kg eksploziv godinën e “Prestige

Ende pa u shprehur gjykata, IKMT ka hedhur në erë godinën e “Prestige Resort” në Golem. Dallëndyshe Bici kishte dhënë urdhër që shembja e objektit turistik në pronësi të zotit Irfan Hysenbelliu të bëhej para ditës së hënë, duke shkelur afatet kur gjykata do të shprehej në lidhje me ligjshmërinë e godinës.

Që nga e enjtja kur nisi sulmi i paprecedentë dhe deri pak orë para kryerjes së shpërthimit, IKMT nuk kishte njoftuar asgjë mbi veprimet e saj të paligjshme në resort. Vetëm në mesditën e së dielës, IKMT njoftoi se do kryente shpërthimin e kontrolluar në ndërtesë.

Inspektoriati njoftoi se kishte hapur 730 vrima në trupin e 7 katëshit dhe kishte shtruar 4 000 metra linear fitil, për të lidhur 70 kilogramët e eksplozivit dhe për këtë forcat e xhenios punuan me intensitet edhe netëve për të arritur objektivin e kërkuar.

 

Të fundit