Flash News

E-TJERA

Imuniteti i tufës, mjeku imunolog: Ende larg, vaksina e vetmja shpresë, por rastet nuk do të zhduken

Imuniteti i tufës, mjeku imunolog: Ende larg, vaksina e vetmja
Foto ilustruese

Mjeku imunolog, Genc Sulçebe tha se Shqipëria është ende shumë larg imunitetit të tufës. Teksa foli për situatën e pandemisë, ai tha në "Kjo Javë" se shpresa e vetme është imuniteti i tufës edhe pse e pranon se rastet nuk do të zhduken plotësisht.

Sipas mjekut do të duhen edhe disa muaj për që vendi të arrijë imunitetin e tufës.

"Jemi larg, qoftë në Tiranë dhe Shqipëri. Nuk po afrohemi, jemi ende larg. S’mund të parashikohet. Me këtë ritëm, është një llogaritje jo shumë e komplikuar. Nëse në fillim të korrikut ishim tek 7%, pas 6 muajsh shkojmë tek 40-45%.

Sa na duhet në 70%. Duhen disa muaj. S’mund të ketë imunitet të plotë. Duhet të ndërhyja vaksina. Vaksina është mjeti më i mirë, më i shpejtë, për imunitetin kolektiv të tufës. Që do bëjmë stopim të infeksionit. Nuk do zhduket, por rastet do jenë më të rralla", shtoi mjeku.

Ditari politik

Të fundit