E-TJERA

Ish-presidenti Topi për përplasjet Rama-Meta: Kryeministri përdor gjuhë vulgare, Meta tenton të ruajë ekuilibrat

Ish-presidenti Topi për përplasjet Rama-Meta: Kryeministri përdor

I ftuar në "Kjo javë" me Nisida Tufën në News 24, këtë javë është ish-presidenti i Republikës së Shqipërisë, Bamir Topi. Ndër të tjera, Topi u pyet dhe për përplasjen Rama-Meta, ku tha se gjuha e përdorur nga kryeministri shqiptar është vulgare e ndërsa Meta tenton të ruajë ekuilibrat.

“Përplasjet në politikë janë normale. me kalimin e viteve, është vulgarizuar gjuha për publikun. Ka pasur lider politik të ashpër, por nuk kanë përdorur gjuhë vulgare. Politika pranon pranimin e fakteve, pranon debatet e forta, por ka kaluar në vulgarizëm e gjitha. Ka 22 vjet që ka nisur vulgarizimi i gjuhës politike. Ka qenë viti 2000, kur Edi Rama ulëriste “Doktor Rrumpalla” etj. Deri në atë kohë politika ka qenë e ashpër, është përdorur edhe arma në parlament, por fyerjet nisën në këtë vit. Sot pëlqehet më shumë ai që përdor gjuhë rruge. Replikat janë e marrëdhënies shkak – pasojë. Njeriu që ka përdorur gjuhë vulgare është Edi Rama. Meta ka një post, që ka kompetenca shumë të limituara. Kreu i shtetit tenton që të ekuilibrojë, por nga fuqia e madhe që ka Rama, është e pamundur që të bëjë balancim.” 

 

 

Ditari politik

Të fundit