Flash News

E-TJERA

“Ka marrëdhënie me politikën dhe policinë”, ish-ministri i Brendshëm: Krimi i organizuar ka tentakula kudo

 “Ka marrëdhënie me politikën dhe policinë”,

Ish-ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj është shprehur se krimi i organizuar ka shtrirë tentakulat kudo ose më saktë, ka vendosur marrëdhënie me policinë e politikën.

Në një intervistë për “Panorama TV”, Lleshaj mori shembull sesi 20-vjeçarët qarkullojnë me makina luksoze, që në Shqipëri, pak njerëz kanë mundësi t’i kenë. Më tej ai tha se duhen krijuar struktura shumë të forta për t’i luftuar.

“Krimi i organizuar në Shqipëri është zhilluar dhe ka nevojë të merret seriozisht. Me krimin e organizuar në sigurinë publike, Shqipëria ka parametra optimale krahasuar me nivelet e vendeve të tjera të Europës."

"Nëse kjo cështje nuk adresohet në mënyrë të vecantë, Shqipëria do të ketë probleme të mëdha, krimi i organizuar kërkon ndërhyrje të forta, nisi me OFL por u la në mes të rrugës pa u marrë në mënyrë të fortë me krimin e organizuar.

"Krimi i organizuar është krim ekonomik dhe financiar kryesisht. Krimi i organizuar quhet i organizuar sepse organizohet. Krimi mundohet të jetë i pranishëm kudo dhe të krijojë marrëdhënie dypalëshe kudo. Ndërton marrëdhënie me policinë, me politikën, me median, etj. Krimi i organizuar ka tentakula kudo."

"Marrja me të është një detyrë shumë e hollë dhe duhet të merresh tani, sepse ka vende që e kanë humbur luftën me krimin e organizuar. Duhet të krijohen struktura të specializuara dhe shumë të forta. Duhet të specializohen policië që kuptojnë inteligjencën artificiale.

"Përgjithësisht me këto çështje nuk merrem, janë çështje policore, fatkeqe. Ne reagojmë përherë me vonesë. Diskutimi që duhet bërë sot është si të parandalohet një tjetër krim."

"Lënia ose mungesa e eficencës në goditjen e krimit të organizuar rëndon mbi të ardhmen. Krimi i organizuar goditet përpara se të marrë paratë. Për sa kohë një 20 vjeçar ka një makinë 100 mijë euro në rrugët e vendin, kjo duhet diskutuar. Nuk mund të ketë një 20 vjeçar një makinë 100 mijë euro, pasi ai akoma nuk ka marrë rrogën e parë”, u shpreh Lleshaj.

Të fundit