Flash News

E-TJERA

KESH ‘rrëmben’ para nga buxheti i shtetit, 8 miliardë euro për energjinë

KESH ‘rrëmben’ para nga buxheti i shtetit, 8 miliardë euro

Qeveria ka alokuar një fond prej 8 miliardë lekësh për Korporatën Elektro-energjetike Shqiptare, për të blerë energji elektrike.

Vendimi i publikuar në Fletoren Zyrtare argumenton se bëhet me qëllim mbulimin e likuiditetit të veprimtarisë operacionale të shoqërisë.

Shuma në fjalë është pjesë e buxhetit prej 28 miliardë lekësh në total, nga të cilat 20 janë subvencione dhe 8% të akorduara nga qeveria për energjinë elektrike.

Vendimi vjen pas miratimit të fashës së re energjetike ku abonentët familjarë që shpenzojnë mbi 800 kWh do të paguajnë një tarifë të re prej 42.95 lekë/kWh. Janë rreth 71.278 të cilat do të preken gjatë muajve të dimrit nga shtrenjtimi i energjisë.

KESH ‘rrëmben’ para nga buxheti i shtetit, 8 miliardë euro

Të fundit