Flash News

E-TJERA

Këshilli i qytetit voton unanimisht, një rrugë në Massachusetts merr emrin e Gjergj Kastriot Skënderbeut

Këshilli i qytetit voton unanimisht, një rrugë në

Anëtarët e këshillit të qytetit të Worcester-it votuan njëzëri të martën për t'i dhënë një pjesë të rrugës Salisbury një emër nderi, atë të heroit kombëtar të Shqipërisë, Gjergj Kastriot Skënderbeu.

Emri i përbashkët është për të nderuar heroin shqiptar Skënderbeu, i cili udhëhoqi rebelimin dhe luftën kundër Perandorisë Osmane, shkruajnë mediat vendase.

Kisha Ortodokse Shqiptare e Shën Mërisë tha se emërtimi i rrugës Salisbury është fillimi i njohjes së trashëgimisë shqiptare në Worcester. Ata thanë se do të nderojë gjithashtu më shumë se 20,000 shqiptarët që jetojnë në qytet.

“Ka një rëndësi të madhe dhe duhet të jetë një nder për qytetin e Worcester-it, jo vetëm për shqiptarët, që të ketë këtë emër”, tha Frank Zdruli, nga grupi Sons of St.

“Tani, nëse shkoni në supermarket, kafene apo mekanik, pothuajse gjithmonë mund të jeni këtu dikush që flet shqip”, tha At Mark Doku. "Ka qenë një rritje shpërthyese në këtë komunitet."

Emri i nderit nuk ndryshon emrin zyrtar të rrugës Salisbury apo ndonjë tabele rrugore. Propozimi iu dërgua një nënkomiteti të këshillit të qytetit për të finalizuar një plan për zbatim.

Të fundit