Flash News

E-TJERA

Kisha katolike e Shqipërisë shkresë autoriteteve: Të miratohet ligji për dënimin e krimeve të komunizmit

Kisha katolike e Shqipërisë shkresë autoriteteve: Të

Kisha katolike e Shqipërisë i ka drejtuar një shkrese zyrtare autoriteteve kryesore shtetërore në vend, përmes së cilës kërkon të vendoset me ligj dënimi i krimeve të komunizmit.

Në shkresën drejtuar Kuvendit të Republikës, Presidentit të Republikës dhe Këshillit të Ministrave, Kryetari i Konferencës Ipeshkvnore të Shqipërisë Angelo Massafra, njëkohësisht arqipeshkëv i Shkodrës, kërkon dënimin e krimeve të komunizmit për shkak se në zona të ndryshme të Shqipërisë ka tentativa për të lartësuar figurën e diktatorit Enver Hoxha dhe komunizmin në tërësi.

“Aktet ligjore dhe nënligjore të përcaktojnë rregulla të qarta mbi dekoratat, titujt e nderit dhe medaljet në mënyrë që të shmanget vlerësimi dhe lartësimi i funksionarëve të organeve të diktaturës komuniste”, theksohet në kërkesë.

Po ashtu kërkesa vjen edhe pasi ende vijon transmetimi i filmave të sistemit komunist, që sipas kishës duhen ndaluar për të mos infektuar brezin e ri.

Kisha katolike e Shqipërisë shkresë autoriteteve: Të

Kjo është hera e parë që Kisha Katolike shqiptare i drejtohet me një kërkesë zyrtare Presidentit për dënimin me ligj të krimeve të komunizmit dhe simboleve të tyre.

Të fundit