Flash News

E-TJERA

KLGJ kërkon riorganizim të hartës gjyqësore: Nga 34 gjykata të mbeten 15, vetëm një prej tyre gjykatë Apeli

KLGJ kërkon riorganizim të hartës gjyqësore: Nga 34 gjykata

Këshilli i Lartë Gjyqësor kërkon riorganizim të gjykatave në të gjithë vendin dhe me anë të një letre dërguar Ministrisë së Drejtësisë kërkon përshpejtimin e miratimit të hartës gjyqësore.

KLGJ propozon zvogëlim të numrit të gjykatave, ku në të gjithë vendin të mbeten vetëm 12 gjykata me juridiksion të përgjithshëm, 2 Gjykata Administrative dhe 1 Gjykatë Apeli. Aktualisht në vendin tonë janë 22 Gjykata Rrethesh, 6 Gjykata Administrative dhe 6 Gjykata Apeli

Sipas KLGJ, propozimi i është vënë në dispozicion Ministrisë së Drejtësisë në 29 shtator të vitit të kaluar.

Të fundit