Flash News

E-TJERA

Komiteti Teknik i Ekspertëve: Mësimi në universitete do vijojë online, ky vendim nuk është marrë vetëm në Shqipëri

  

Komiteti Teknik i Ekspertëve: Mësimi në universitete do
Mira Rakacolli, anetare e Komitetit Teknik te Eksperteve

Komiteti Teknik i Ekspertëve ka vendosur që mësimi në universitete të vijojë online për shkak të pandemisë Covid-19, në një afat të pacaktuar. 

Zv.ministrja e Shëndetësisë dhe anëtarja e këtij komiteti, Mira Rakacolli tha se edhe qëndrimi në konvikte e shton rrezikun e infeksionet dhe mund të kthehen në vatra të shpërndarjes së sëmundjes.

Komiteti Teknik i Ekspertëve: Mësimi në universitete do

Sipas saj, në ditët e fundit, është vënë re rritja e incidencës dhe infektimi tek të rinjtë.

Kemi vendosur që krahas masave për orën policore , ndërprerjet e fluturimeve me Braninë e Madhe, edhe mësimi në universitet të vazhdojë online.

Qëndrimi në konvikte e shton rrezikun e infeksionet, mund të kthehen në vatra të shpërndarjes së sëmundjes.

Nuk ishte vendim i lehtë, pasi një pjesë e anëtarëve të komitetit janë edhe vetë pedagogë.

Vendosëm ta vijojmë pasi është në të mirë të shëndetit të studentëve dhe publik. Nuk është marrë vendim vetëm në Shqipëri”, tha Rakacolli.

 

Ditari politik

Të fundit