Flash News

E-TJERA

Konferenca e Kryetarëve: Në 24 korrik, Kuvendi mblidhet për betimin e presidentit të ri, Bajram Begaj

Konferenca e Kryetarëve: Në 24 korrik, Kuvendi mblidhet për

Ditën kur presidenti aktual Ilir Meta përfundon zyrtarisht mandatin, Bajram Begaj do të betohet si kreu i ri i shtetit.

Ky është vendimi që u mor në mbledhjen e sotme të Konferencës së Kryetarëve. Në mbledhje u vendos edhe programi i punës për periudhën 4 – 29 korrik 2022 dhe kalendari i punimeve për periudhën 11 – 29 korrik 2022.

Në 4 qershor, ish gjeneralmajori Begaj i propozuar nga Partia Socialiste u votua në Kuvend me 78 vota pro dhe 4 vota kundër dhe një abstenim.

Begaj, i cili ka një karrierë më shumë se 30-vjeçare në Forcat e Armatosura të Shqipërisë, prej vitit 2020 shërben në rolin e Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura.

Më parë ai ka shërbyer në disa poste të rëndësishme si Komandant i Komandës së Stërvitjes dhe Doktrinës, Shef i Njësisë Mjekësore Ushtarake, Drejtor i Inspektoratit Shëndetësor, Kryeinspektor, dhe Këshilltar i Inspektoratit Shëndetësor në Shtabin e Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Shqiptare.

 

Të fundit