Flash News

E-TJERA

Kryesojnë ushqimet dhe transporti, çmimet rriten me 6% në maj

Kryesojnë ushqimet dhe transporti, çmimet rriten me 6% në maj

Rritja e çmimeve në vend duket se nuk ka ndërmend të frenohet. Edhe në muajin maj rritja ka qenë e ndjeshme.

Në muajin maj çmimet kanë pësuar rritje me 6% krahësuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë, sipas INSTAT.

Rritjen më të madhe, prej 13,3 % e ka shënuar “Transporti”, dhe “Ushqime dhe pije joalkoolike” me 9,6 %,

Ndërsa grupet e tjera renditen:

-“Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji” me 4,8 %

- “Pije alkoolike dhe duhan” me 4,3 %

- “Hotele, kafene dhe restorante” me 3,5 %

- “Mobilim, pajisje shtëpie dhe mirëmbajtje” me 3,4 %

- “Veshje dhe këpucë” me 2,1 %

- “Argëtim dhe kulturë” me 1,2 %

Të fundit