Flash News

E-TJERA

Kryesojnë ushqimet dhe transporti/ Rriten çmimet, INSTAT nxjerr shifrat

Kryesojnë ushqimet dhe transporti/ Rriten çmimet, INSTAT nxjerr

Ndryshimi vjetor i matur nga Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit në muajin dhjetor është 3,8 %. Rritjen më të madhe të çmimeve e kanë regjistruar “Ushqimet dhe pijet joalkoolike” me 6,8 %.

Kështu raporton INSTAT, ndërsa bën me dije se “Transporti” renditet i dyti në listë për rritjen e kostove me 4.9%.

Pas grupit të ushqimeve dhe transportit renditet: “Argëtim dhe kulturë”, “Komunikimi”, “Hotele, kafene dhe restorante”, “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji”, “Pije alkoolike dhe duhan”, “Veshje”, “Shëndeti”, “Mobilim, pajisje shtëpie dhe mirëmbajtje” dhe “Shërbimi arsimor”.

Kryesojnë ushqimet dhe transporti/ Rriten çmimet, INSTAT nxjerr

Kryesojnë ushqimet dhe transporti/ Rriten çmimet, INSTAT nxjerr

Kryesojnë ushqimet dhe transporti/ Rriten çmimet, INSTAT nxjerr

Kryesojnë ushqimet dhe transporti/ Rriten çmimet, INSTAT nxjerr

 

Të fundit