Flash News

E-TJERA

“Kujdes me licensat për shpimet e naftës”, ish-agjenti McGonigal paralajmëroi Ramën, i dha pajisje të FBI-së

“Kujdes me licensat për shpimet e naftës”, ish-agjenti

Ish-agjenti i FBI-së, Charles McGonigal ka udhëtuar drejt Shqipërisë më 9 shtator të vitit 2017, ku ka patur një takim edhe me kryeministrin Edi Rama.

Në dosjen e paraqitur në gjykatën e Manhatanit nga prokurorët federalë, pika 22 thuhet se ish zyrtari amerikan e ka paralajmëruar Ramën që të ishte i kujdesshëm për dhënien e licencave për shpimin e vendburimeve të naftës në Shqipëri për kompanitë ruse.

Po ashtu, McGonigal i ka ofruar Ramës edhe pajisje të FBI-së.

Pika 22 nga aktakauza:

22. Më 9 shtator 2017, në Shqipëri, i pandehuri McGonigal është takuar me Personin B dhe Kryeministrin e Shqipërisë. Me kërkesë të personit A, i pandehuri McGonigal i kërkoi Kryeministrit të Shqipërisë që të ishte i kujdesshëm për dhënien e licencave për shpimin e vendburimeve të naftës në Shqipëri për kompanitë ruse.

Personi A dhe Personi B kishin të dy interes financiar në vendimet e Qeverisë së Shqipërisë për dhënien e licencave të shpimit në fusha naftëmbajtëse. I pandehuri McGonigal i ka ofruar Kryeministrit të Shqipërisë pajisje të FBI-së në prani të Personit B.

“Kujdes me licensat për shpimet e naftës”, ish-agjenti

Të fundit