Flash News

E-TJERA

Kuvendi shkarkon me 104 vota pro presidentin Ilir Meta

Kuvendi shkarkon me 104 vota pro presidentin Ilir Meta

Kuvendi ka miratuar sot me 104 voto pro shkarkimin nga detyra të presidentit të Republikës. 7 deputë kanë votuar kundër, ndërsa 3 ligjvënës kanë abstenuar. Në votim kanë marrë pjesë 114 deputetë, ndërsa 7 të tjerë nuk kanë qenë të pranishëm.

Kështu, Meta bëhet sot presidenti i parë i Republikës që shkarkohet nga detyra në historinë e shtetit shqiptar. Tani është Gjykata Kushtetuese ajo që do të vendosë përfundimisht nëse gjetjet e Parlamentit, për shkelje të rënda të Kushtetues nga Ilir Meta, janë të bazuara apo jo.

Për disa javë, Komisioni Hetmor mblodhi fakte, që sipas tij, vërtetonin shkelje të Kushtetutës nga ana e Presidentit Ilir Meta, dhe që ishin kryesisht deklarata të bëra nga ky i fundit në media apo në rrjetet sociale.

Fillimisht Kuvendi votoi me 104 vota pro raportin e Komsionit Hetimor për shkarkimin e presidentit Meta. Kundër raportit u shprehën 7 deputetë, 2 të tjerë kanë abstenuar, ndërsa një votë është konsideruar e pavlefshme. Sipas nenit 88 të Kushtetutës, për shkarkimin e Presidnetit të Republikës duhet të kishte jo me pak se 94 vota pro ose 2/ 3 e të gjithë deputetëve.

Të fundit