Flash News

E-TJERA

Laboratori "Bitcoin", administratori i firmës: Është e regjistruar në QKB, ka kontratë të rregullt me OSHEE

Laboratori "Bitcoin", administratori i firmës: Është e
Foto Ilusruese

Një laborator për prodhimin e kriptovaljutave u gjet në fshatin Pjesëz të Shijakut në Durrës, ku u sekuestruan 210 pajisje dhe u vu në pranga një person.

Pas publikimit të lajmit ka reaguar edhe administratori i firmës, i cili deklaron se biznesi është i regjistruar në QKB dhe se ka një kontratë të rregullt me OSHEE-në. Ai shton se të gjitha të ardhurat deklarohen dhe se pajisjet janë të importuara në bazë të dispozitave ligjore.

“Ky rast është komplet bllof pasi nuk ka asnjë bazë ligjore. Deri tani të gjitha rastet që janë zbuluar dhe ndjekur penalisht në vetvete kanë pasur lidhje me vjedhjen e energjisë elektrike, fshehjen e të ardhurave, evazion fiskal ose futjen kontrabandë të pajisjeve kompjuterike. Nuk ka asnjë dispozitë në kodin penal ku parashikon ndalimin e prodhimit të bitcoin apo kriptomonedhave të tjera.Tek ne të paktën nuk është e jashtëligjshme. Prandaj te shkruaj për të të dhënë një vlerësim ligjor Biznesi është i deklaruar edhe ne QKB, ka kontrate te rregullt me OSHEE, deklarohen te ardhurat dhe te gjitha pajisjet janë importuar dhe zhdoganuar sipas dispozitave ligjore. Përpara se te fillonte si aktivitet i është dërguar shkrese edhe DP Policisë dhe AMF. Jam interesuar personalisht madje”, është shprehur administratori.

Të fundit