E-TJERA

'Lëvizja Bashkë' e Arlind Qorit regjistrohet në zgjedhjet e 14 majit, kandidon për bashkinë e Tiranës

'Lëvizja Bashkë' e Arlind Qorit regjistrohet në

Partia 'Lëvizja Bashkë' që drejtohet nga aktivisti Arlind Qori është regjistruar në zgjedhjet lokale të 14 majit. 

Vendimi është marrë nga Kolegji Zgjedhor Gjyqësor, në seancë gjyqësore të zhvilluar pranë Gjykatës Administrative të Apelit.

“Trupi gjykues i Kolegjit Zgjedhor Gjyqësor vendosi detyrimin e palës së paditur Komisioni Qendror i Zgjedhjeve të regjistrojë partinë politike “Lëvizja Bashkë” si subjekt zgjedhor për zgjedhjet e organeve për qeverisjen vendore të datës 14 maj 2023”, thuhet në njoftim.

Kujtojmë se Komisioni Qendror i Zgjedhjeve refuzoi kërkesën e “Lëvizja Bashkë”, për regjistrimin si subjekt politik në zgjedhjet lokale të 14 majit.

Arlind Qori, drejtuesi i “Lëvizja Bashkë”, i cilësoi argumentet e dhëna nga Kryekomisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi, papranueshme dhe skandaloze dhe ankimoi vendimin.

Qori ka shpallur kandidaturën për të garuar për kryetar bashkie i Tiranës nën siglën “Lëvizja BASHKË”.

Të fundit