Flash News

E-TJERA

Marrëveshja 2 miliardë euro ‘Durrës Yachts & Marina’, qeveria dhe autoriteti portual refuzojnë të japin informacion për financimin

Marrëveshja 2 miliardë euro ‘Durrës Yachts &

Qeveria e Shqipërisë nënshkroi dje një marrëveshje me Eagle Hills Real Estate Development me bazë në Emiratet e Bashkuara Arabe për të ngritur një kompani të përbashkët për zbatimin e një projekti me vlerë rreth 2 miliardë euro (2.17 miliardë dollarë) për transformimin e portit të Durrësit në një marinë luksoze superjahtesh. tha qeveria.

Sipas marrëveshjes, qeveria shqiptare do të mbajë 33% të aksioneve në kompaninë e projektit, tha qeveria në një deklaratë për shtyp të hënën.

Shqipëria do të mbajë aksionet përmes Shoqërisë Shqiptare të Zhvillimit të Porteve Detare, e krijuar nga Autoriteti Portual i Durrësit për qëllimet e projektit, sipas një deklarate të mëparshme të autoritetit portual.

Projekti do të mbulojë një sipërfaqe prej rreth 450 hektarësh dhe pritet të krijojë rreth 12,000 vende pune gjatë fazës së ndërtimit, tha qeveria.

Lajmi tërhoqi edhe vëmendjen e mediave të huaja. See News, një njësi inteligjente e biznesit në Europën Juglindore ka publikuar një shkrim lidhur me këtë marrëveshje, por në fund të artikullit citon se qeveria shqiptare dhe autoriteti portual i Durrësit nuk janë përgjigjur për informacione të mëtejshme rreth marrëveshjes dhe projektit, përfshirë edhe financimin.

Emailet e SeeNews drejtuar qeverisë shqiptare, Eagle Hills dhe autoritetit portual të Durrësit që kërkonin informacione të mëtejshme rreth marrëveshjes dhe projektit, përfshirë financimin e saj, mbetën pa përgjigje në kohën kur u publikua ky artikull”, shkruhet në artikull.

Të fundit