E-TJERA

Maturantët sërish në protestë, bllokojnë rrugën e Durrësit

Maturantët sërish në protestë, bllokojnë rrugën e

Sot është dita e dytë e protestës së maturantëve përpara Ministrisë së Arsimit, pas testit të matematikës.  

Të rinjtë kërkojnë rivlerësim të pikëve dhe anulimin e VKM-së që parashikon se provimet zënë 50% të mesatares për t'u futur në universitet.

Ditën e djeshme, Ministrja Kushi deklaroi se së bashku me një grup ekspertësh, po rishikonin nivelin e vështirësisë së pyetjeve në test, ndaj të rinjtë po presin ende një përgjigje.

Të fundit