Flash News

E-TJERA

Mbyllja e shkollave nga i ftohti, ish-ministri i Arsimit: Kambanë alarmi! 90% e tyre s'kanë ngrohje

Mbyllja e shkollave nga i ftohti, ish-ministri i Arsimit: Kambanë alarmi!
Foto Ilutruese

Një ditë më parë, ministrja e rsimit Evis Kushi, njoftoi mbylljen e shkollave në të gjithë vendin për tre ditë, si pasojë e motit të keq dhe të tohtë që do të pushtojnë vendin në javën në vijim. Shkak është bërë mungesa e sistemit të ngrohjes thuajse në të gjitha shkollat e vendit.

Ish-ministri i Arsimit, Myqerem Tafaj, n ë një intervistë për emisionin "Mirëmëngjes" në Euronews Albania tha se gati 90% e shkollave në të gjithë Shqipërinë, nuk kanë sistem ngrohjeje për nxënësit.

Tafaj tha se ndryshe nga vendet e rajonit Shqipëria ende s'ka garantuar kushtet minimale për fëmijët, duke e konsideruar këtë një kambanë alarmi. Ai shtoi se përdorimi irezistencave është një rrezik për shëndetin e tyre, teksa ngriti pikëpyetje mbi vijimësinë e këtij fenomeni.

"As Kosova nuk është në këto kushte. Të gjitha vendet e tjera të rajonit tonë i kanë garantuar këto kushte minimale. Ne akoma nuk i kemi garantuar këto kushte minimale. Kjo është një kambanë alarmi. Ballafaqohemi me të ftohtit dhe rezulton se tani klasat kanë rezistenca. Në kushtet e sigurisë së nxënesve rezistenca të tilla nuk i le njeri në klasë. Kur do garantojmë në kushtet më elementarë që janë në një shtëpi normale, jo vetëm në qytetin e Tiranës, por edhe në fshatrat më të largëta të Shqipërisë. Duhet të bëhen shkolla me kushte normale për nxënësit, që të ketë ujë të rrjedhshëm, kushte higjienike dhe të ketë ngrohje. Pse duhet të mbyllen shkollat në Tiranë, ku shumica e tyre kanë një sistem ngrohje?", u shpreh ish-ministri.

Të fundit