Flash News

E-TJERA

Më shumë leje ndërtimi për 2022-shin, kryeson Durrësi dhe Tirana

Më shumë leje ndërtimi për 2022-shin, kryeson Durrësi

Numri i lejeve të ndërtimit ka pësuar një rritje të ndjeshme për tremujorin e parë të vitit 2022, krahasuar me një vit më parë për të njëjtën periudhë.

Sipas të dhënave të INSTAT, në tremujorin e parë të këtij viti janë miratuar janë miratuar gjithsej 429 leje ndërtimi për ndërtesa të reja, nga 397 leje të miratuara në tremujorin e parë 2022, duke shënuar një rritje prej 8,1 %.

Sipërfaqja e lejeve të ndërtimit miratuar për ndërtesa të reja, në tremujorin e parë 2022, është 415.842 m 2 , nga 1.031.088 m 2 miratuar në tremujorin e parë 2022, duke shënuar një ulje prej 59,7 %.

Shifra e tremujorit të parë të vitit 2022 është më e lartë se ajo e vitit 2021, periudhë e cila regjistronte 442 leje ndërtimi.

Sipërfaqja e lejeve të ndërtimit miratuar për ndërtesa të reja, në tremujorin e parë 2023, është 415,842 metra katror nga 1,031,088 metra katror miratuar në tremujorin e parë 2022, duke shënuar një ulje prej 59.7%. Ndërkohë, vlera e përafërt e lejeve të ndërtimit miratuar për ndërtesa dhe punime inxhinierike është 21 miliardë lekë, nga 39 miliardë lekë miratuar në tremujorin e parë 2022, duke shënuar një ulje prej 46.3%.

INSTAT raporton se qarku me numrin më të madh të lejeve për tremujorin e parë të vitit 2023, është qarku i Durrësit, me 191 leje, pasuar nga qarku i Tiranës me 79 leje dhe qarku i Korçës me 38 leje. Durrësi është qarku i cili shënon edhe rritjen më të lartë vjetore, me plot 127.4%.

Ndërkohë, të dhënat tregojnë se në qarkun e Tiranës numri i lejeve të ndërtimit ka rënë me 29.5%. Sipas shifrave vetëm katër qarqe kanë regjistruar rritje të numrit të lejeve, të cilat kanë kontribuar edhe në rritjen e përgjithshme. Përveç Durrësit me rritje paraqiten edhe Korça ne 90%, Elbasani me 29.2% dhe Shkodra me 7.7%.

Të fundit