E-TJERA

Media greke: Shqiptarët me COVID-19 duan të kurohen në Greqi, nuk u besojnë spitaleve lokale

Media greke: Shqiptarët me COVID-19 duan të kurohen në Greqi, nuk

Këto pamje sjellin një test të rremë dhe të vërtetë COVID-19 nga Shqipëria, që u prezantuan në buletinin e lajmeve Star.

Media greke: Shqiptarët me COVID-19 duan të kurohen në Greqi, nuk

Kjo vjen në një kohë kur shqiptarët po përpiqen të hyjnë në Greqi për t'u trajtuar për COVID-19 pasi nuk i besojnë sistemit të tyre lokal të shëndetit.

Dallimet midis dy dokumenteve janë logoja në qendër, firma dhe vula e mjekut që ka qenë viktimë e falsifikimit.

Rrjeti kriminal përgjegjës për këto teste thuhet se po fshihet në veri të Shqipërisë, me autorët që shkruajnë rezultate negative të testit edhe për pacientët me COVID-19.

Kjo gjoja ka ndikuar në ngarkesën tashmë të rëndë epidemiologjike në Epir dhe Maqedoni.

Sipas një raporti të Star, shumë shqiptarë me COVID-19 dëshirojnë të trajtohen në spitalet greke pasi nuk kanë besim në sistemin shëndetësor shqiptar.

Një 20-vjeçare shqiptare dje në mëngjes u përpoq të kalonte nga vendi i saj në Greqi nga Kakavia me një përgjigje të rreme, por ajo u vu re shpejt dhe për të shmangur arrestimin ajo iku.

Policia krahasoi dy dokumentet dhe kuptoi mashtrimin.

“Rrjeti mund të funksionojë shumë lehtë në pikën e kalimit të Krystalopigi. Autoritetet greke e ndaluan atë pas ankesave në Top Channel pas hetimit tonë ”, tha korrespodenti nga rrjeti televiziv shqiptar.

Sipas një raporti të Star, autoritetet shqiptare madje kanë filluar një hetim mbi përfshirjen e oficerëve të policisë në këtë çështje.

Ditari politik

Të fundit