Flash News

E-TJERA

Mediat britanike në alarm: Zyrtarët duhet ‘të eliminojnë’ bandat shqiptare, kanë korruptuar burgjet

Mediat britanike në alarm: Zyrtarët duhet ‘të

Pse asnjë departament i qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar, më së paku Ministria e Brendshme apo Policia, nuk janë në gjendje të ndalojnë rritjen e bandave të egra kriminale që hyjnë në Mbretërinë e Bashkuar nga Shqipëria –dhe gjykatat e emigracionit në mënyrë rutinore përkrahin krerët e bandave dhe zotërinjtë e bandave shqiptare, duke i lejuar ata të jetojnë përgjithmonë në Britani, shkruan GB News.

Sot, kontigjenti më i madh i shtetasve të huaj në burgjet e Britanisë së Madhe janë... shqiptarë, rreth 1475. Të burgosurit britanikë pretendojnë se shumë krahë në burgjet e Mbretërisë së Bashkuar tani kontrollohen nga grupe shumë të disiplinuara të banditëve shqiptarë, të cilët vetë duhet t'u binden urdhrave të kryekomandantëve të bandave.

Njëri prej tyre, banda e quajtur në mënyrë qesharake, por e frikësuar e 'Hellbanianz' janë, ose ishin, të bazuara në një pronë në Barking, me anëtarë që shpesh shfaqin shfrytëzimet e tyre kriminale në mediat sociale.

Edhe më keq, gjykatat e azilit në Mbretërinë e Bashkuar dhanë pëlqimin midis viteve 2021-2022 për më shumë se gjysmën e të gjithë kërkuesve shqiptarë, edhe pse Shqipëria është një vend krejtësisht i sigurt sipas standardeve ndërkombëtare. Nga çfarë mund të ikin shqiptarët, përveç varfërisë, e cila nuk është dhe nuk ka qenë kurrë një rrugë legale drejt azilit.

Në janar, dy liderë të këqij shqiptarë të krimit Gjelosh Kolicaj dhe Resul Rahova u burgosën për pastrim parash dhe trafik droge – por gjyqtarët tanë në shtrat në këmbë i lejuan ata të shmangnin dëbimin pasi kjo do të 'shkelte të drejtat e tyre të njeriut' - sipas nenit 8 të Konventës Evropiane mbi Të Drejtat e Njeriut (GJEDNJ).

Dyshja organizuan grupe korrierësh udhëtuan 80 herë nga Britania e Madhe në dy vjet drejt Shqipërisë, duke marrë me vete para në valixhe prej më shumë se 100,000 £ – ose gjithsej 8 milionë £ – të sekretuara në atdheun e tyre. Pas 14 vitesh në pushtet, Qeveria konservatore ka dështuar në mënyrë të veçantë për të mbrojtur britanikët nga këta gangsterë – dhe duket shumë e pamundur që ndonjë qeveri e ardhshme laburiste pas 4 korrikut të ndërmarrë veprime të rrepta.

Shumica e shqiptarëve të arrestuar në mënyrë absurde nga policia në MB u kanë dorëzuar oficerëve një letër standarde duke pretenduar se do të qëndrojnë në Mbretërinë e Bashkuar sipas Aktit të Skllavërisë Moderne, i cili, absurdisht, u jep ligjërisht të drejtën që të qëndrojnë këtu për një vit të tërë, ndërkohë që "aplikimi" i tyre është përpunuar.

Është interesante se bandat irlandeze të dikurshme dominonin mashtrimet në ankandet e makinave të përdorura, në hedhjen masive të mbeturinave dhe në ngritjen e vendeve të karvanëve në zonat rurale dhe më pas kërkonin para nga vendasit për t'u larguar. Përveç kësaj, ishin vietnamezët ata që dikur kontrollonin shumicën e furnizimit me drogë në MB.

Por jo më: në të dyja rastet, kriminelët më të dhunshëm dhe të pamëshirshëm nga Shqipëria kanë lënë mënjanë të gjitha bandat e tjera – jo më pak për shkak se shqiptarët janë të armatosur dhe nuk do të hezitojnë t'i përdorin ato ndaj atyre që u pengojnë.

Në Shqipëri, bandat e drogës kanë korruptuar zyrtarët e burgut dhe kanë futur kontrabandë armë brenda për të kryer vrasjen e anëtarëve të bandës rivale. Kjo u ka mundësuar gangsterëve të dënuar të pretendojnë se nuk mund të deportohen në Shqipëri pasi burgjet nuk janë më 'të sigurta'. Në të vërtetë nuk është vetëm Britania e Madhe, por pjesa më e madhe e Evropës ajo që duhet të kontrollojë krimin shqiptar pasi tentakulat e tyre depërtojnë në shumë komunitete në kontinentale të Evropës, gjithashtu.

Vetëm një nismë e koordinuar, mbikombëtare do të ketë sukses në trajtimin e niveleve në rritje të dhunës dhe zhvatjes që ndodhin në mënyrë të pashmangshme në vazhdën e trafikut të drogës.

Ndërsa Britania po hyn në një periudhë të shkurtër të mprehtë zgjedhore – të gjitha palët duhet të pyeten: “Çfarë keni ndërmend të bëni për të eliminuar këto banda”? Dhe a do ta zbatonin largimin nga GJEDNJ për t'i dhënë më në fund dorën e lirë Parlamentit dhe gjykatave për të dëbuar kriminelët e dënuar – dhe jo vetëm shqiptarët – por polakët dhe rumunët, të dyja kombësitë e të cilave tani kanë më shumë se 600 në burgjet e Mbretërisë së Bashkuar?

Në El Salvador, një vend i sëmurë nga dekada të tëra gjakderdhjeje të pafundme nga bandat në dukje të paprekshme, më në fund mblodhi 80,000 dhe i burgosi ​​në një burg maksi me kushtet më elementare.

Kjo, natyrisht, nuk do të ndodhë në Evropë, por diçka duhet të ndodhë së shpejti përpara se bandat e krimit shqiptarë të futen përgjithmonë në Britani.

Të fundit