Flash News

E-TJERA

Mesazhi i Blinken për përvjetorin e anëtarësimit të Shqipërisë në NATO, reagon Rama

Mesazhi i Blinken për përvjetorin e anëtarësimit të

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony J. Blinken ka uruar Shqipërinë për 15-vjetorin e anëtarësimit të Shqipërisë në NATO.

Blinken thotë se janë krenarë që aleatë me Shqipërinë, ndërsa thekson se aleanca  vazhdon të rritet dhe të përshtatet për të adresuar sfidat në zhvillim të së ardhmes.

“Në emër të Shteteve të Bashkuara, përgëzoj Shqipërinë dhe Kroacinë për 15-vjetorin e anëtarësimit në NATO.

Pesëmbëdhjetë vjet më parë, ne kremtuam angazhimin që demokracitë tuaja bënë jo vetëm për mbrojtjen e Aleancës sonë, por edhe për mbrojtjen e paqes dhe prosperitetit në të gjithë rajonin. Sot, ne nderojmë angazhimin tuaj të vazhdueshëm për të penguar dhe mbrojtur çdo pëllëmbë të territorit të NATO-s, siç mbrojmë edhe vlerat tona të përbashkëta demokratike.

Në këtë përvjetor, ne mbetemi krenarë që qëndrojmë me ju si aleatë. Ndërsa Aleanca jonë vazhdon të rritet dhe të përshtatet për të adresuar sfidat në zhvillim të së ardhmes, NATO është më e fortë dhe më e bashkuar se kurrë”.

Ndërkaq kryeministri Edi Rama ka falënderuar Blinken për urimin e 15-vjetorit të anëtarësimit në NATO të Shqipërisë.

Rama u shpreh se ky 15-vjetor nuk është vetëm një festë e arritjeve të së shkuarës, por edhe një riafirmim i përkushtimit ndaj parimeve dhe vlerave që mbështesin NATO-n.

Kreu i qeverisë theksoi se Shqipëria është e nderuar të qëndrojë krah për krah me aleatët në radhë të parë Shtetet e Bashkuara ndërsa vendet vijojnë të përshtaten dhe forcojnë bashkëpunimin.

“Faleminderit sekretar Blinken. Ky 15-vjetor i anëtarësimit të Shqipërisë në NATO nuk është vetëm një festë e arritjeve tona të së shkuarës, por edhe një riafirmim i përkushtimit tonë të palëkundur ndaj parimeve dhe vlerave që mbështesin Aleancën tonë. Gjatë 15 viteve të fundit, Shqipëria ka kontribuar me krenari në mbrojtjen kolektive dhe sigurinë e NATO-s dhe ne mbetemi të palëkundur në përkushtimin tonë për të mbështetur paqen dhe vlerat demokratike në të gjithë rajonin tonë dhe më gjerë. Ne jemi të nderuar të qëndrojmë krah për krah me aleatët tanë, në radhë të parë Shtetet e Bashkuara, ndërsa vazhdojmë të përshtatemi dhe forcojmë bashkëpunimin tonë përballë sfidave globale në zhvillim. Ne presim shumë vite të tjera bashkëpunimi të frytshëm brenda familjes së NATO-s. Faleminderit për aleancën, miqësinë dhe partneritetin"

Të fundit