E-TJERA

Meta kthen ligjin “Për taksat kombëtare”: I sjell buxhetit 500 mln lekë humbje, dëmton interesin publik

Meta kthen ligjin “Për taksat kombëtare”: I sjell buxhetit
Presidenti Ilir Meta

Presidenti Ilir Meta ka kthyer në Kuvend një tjetër ligj, “Për taksat kombëtare”. Në një arsyetim të gjatë ligjor, Kreu i Shtetit tregon shkaqet e këtij vendimi.

Ai thotë se, ky ligj ka qëllim përjashtimin nga taksa e rentës minerare për mineralet metalore që përpunohen në vend dhe eksportohen në formën e nënprodukteve minerare.

Në njoftimin zyrtar thuhet se ky ligj pritet të sjellë një efekt negativ në Buxhetin e Shtetit prej afërsisht 500 milion lekësh.

Një tjetër konstatim i Metës është se kësaj nisme i mungon transparenca në të gjitha hallkat e shqyrtimit.

Presidenti shton se nga shqyrtimi, konstatohet se ky ligj bie në kundërshtim me parimet dhe dispozitat kushtetuese që mbrojnë sigurinë juridike, lirinë ekonomike, barazinë para ligjit, autonominë e pushtetit vendor, si dhe dëmton hapur interesin publik dhe pasurinë kombëtare.

Sipas Metës, përveç humbjeve në buxhet, dhe diferencimit fiskal mbi baza klienteliste, ndryshimi i propozuar cënon shfrytëzimin me objektivitet të pasurisë kombëtare.

Ditari politik

Të fundit