Flash News

E-TJERA

‘Mirë se vini në kryeqytetin shqiptar të Amerikës’, flamuri kuqezi ngrihet në zemër të New York-ut

‘Mirë se vini në kryeqytetin shqiptar të

Edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës i janë bashkuar kremtimeve të 110-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë.

Komuniteti shqiptar në New York, ka festuar 28 nëntorin duke ngritur në zemër të Amerikës flamurin kuqezi. I pranishëm në ceremoni ishte edhe kryebashkiaku i Neë York-ut Eric Adams, i cili iu drejtua me mirënjohje dhe fjalë të veçanta shqiptarëve të Amerikës.

Adams falënderoi shqiptarët për kontributin e tyre në shoqërinë amerikane duke vlerësuar së New York-u është kryeqyteti shqiptar i SHBA-së.

‘Mirë se vini në kryeqytetin shqiptar të

“Çfarë komuniteti, dhe ky komunitet do të thotë kaq shumë për mua. Mbështetja, fokusi, disiplina juaj, pronarët e bizneseve të vogla. Ju besoni në sigurinë publike. Ju besoni në familje. Ju besoni në arsim dhe besoni në patriotizmin e përqafimit të vendit tuaj të adoptuar ashtu siç e doni atdheun tuaj Shqipërinë. Vendi i vetëm në glob që ne ju themi të mbani kulturën tuaj ndërsa vini këtu dhe e mbushni atë me përvojën amerikane. Mirë se vini këtu në kryeqytetin shqiptar të Amerikës pikërisht këtu. Jemi krenarë që kemi popullsinë më të madhe shqiptare jashtë Shqipërisë. Mbi njëqind mijë pjesëmarrës shqiptarë këtu në këtë qytet. Është e forte. Ju jeni punëtorë të vijës së parë.

Dhe kështu jam i lumtur që jam këtu sot për të ngritur flamurin në 110-vjetorin se si ne njohim pavarësinë e Shqipërisë dhe për të nderuar të gjithë shqiptarët tanë amerikanë që kanë përmirësuar prej kohësh pesë lagjet e këtij qyteti të mahnitshëm dhe njerëzve të mahnitshëm.

Ndaj Gëzuar Ditën e Pavarësisë. Ky është një moment kaq domethënës kur ju ngreni flamurin këtu në Bowling Green, në zemër të kapitalit tonë financiar”, u shpreh Adams në fjalën e tij.

‘Mirë se vini në kryeqytetin shqiptar të ‘Mirë se vini në kryeqytetin shqiptar të

Të fundit