Flash News

E-TJERA

Misioni i OFL/ GJKKO i kërkon Gjonajt ndryshimin e neneve: Duhet të merremi me krimin e organizuar, jo me vepra dytësore

Misioni i OFL/ GJKKO i kërkon Gjonajt ndryshimin e neneve: Duhet të

Operacionit Forca e Ligjit  i mbyllet mandati në fund të këtij viti. Gjykata kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar i ka sygjeruar ministres së Drejtësisë Etilda Gjonit që të shikojë e të propozojë ndryshime sa i takon disa neneve, në bazë të të cilave OFL sjell kërkesa për sekuestro pasurish edhe ndaj personave të konsideruar të zakonshëm në botën e krimit.

Në shkresën që "Top Channel" disponon gjyqtarët e posaçëm i kujtojnë Etilda Gjonaj se GJKKO duhet të shqyrtojë kërkesa për sekuestro dhe konfiskim pasurish vetëm për të akuzuar për vepra të krimit të organizuar dhe të korrupsionit dhe jo për vepra dytësore siç realisht po ndodh.

Për këtë qëllim gjyqtarët antikorrupsion kërkojnë ndryshim të aktit normativ numër 1, madje për ta më i rëndësishëm është ligji antimafia i 2009, përderisa në shkresën sygjeruese përmenden referencat e kësaj pakete mbi të cilën janë hetuar asetet e krimit deri tani.

OFL gjithashtu kërkon shtyrje të mandatit, por diçka e tillë mbetet ende e pa faktuar.

Ditari politik

Të fundit