Flash News

E-TJERA

Moti i keq, shembet një pjesë e teatrit Skampa në Elbasan

Moti i keq, shembet një pjesë e teatrit Skampa në Elbasan

Moti i keq me reshje intensive shiu prej disa ditësh ka krijuar probleme edhe në godinën e Teatrit Skampa, në qytetin e Elbasanit.

Një pjesë e murit të godinës është shkëputur, siç duket edhe nga foto.

Teatri “Skampa” në Elbasan është ndërtuar në vitet ’30 me financimin e Xhavit bej Biçakçiut si dhuratë e tij për qytetin.

U realizua nga arkitekti Halit Narazani dhe përfaqëson objektin më të rëndësishëm me funksion kulturor në qytetin e Elbasanit. Ka një kapacitet prej 292 vendesh. Trupa e teatrit “Skampa” ka vënë në skenë pjesë të ndryshme si dramë, komedi, tragjedi por edhe janë zhvilluar shume festivale dhe aktivitete rinore.

Ditari politik

Të fundit