Flash News

E-TJERA

Mungesa e ilaçeve tek Onkologjiku, qytetarët protestë para MSH-së

Mungesa e ilaçeve tek Onkologjiku, qytetarët protestë para

Mirë që shëndetësia falas ka mbetur veç në letra, por dhe kur paguajmë nuk mund të marrim trajnimin dhe medikamentet që secili prej nesh mund të ketë nevojë.

Të shumtë janë ato raste që pacientët nuk kanë mundur të marrin kurim këtu dhe familjarëve u është dashur të paguajnë shuma të mëdha për të gjetur medikamentet e nevojshme dhe për ti kuruar jashtë shtetit.

Mungesa e ilaçeve tek Onkologjiku ka çuar në mbajtjen e një proteste para Ministrisë së Shëndetësisë nga qytetarët dhe aktivistët.

Protestuesit shprehen se në lidhje me këtë  ngjarje, nuk ka pasur asnjë reagim nga institucionet përkatëse.

Duhet vënë theksin te terapitë inovative. Ka pasur por janë ndërprerë. Dua të vë theksin se nuk ka pasur asnjë reagim nga institucionet”, u shpreh një aktiviste.

Pjesëmarrës në protestë ka qenë dhe gazetari i Neës24, Osman Stafa, i cili i bëri thirrje MSH-së që të reagojë dhe të sigurojë medikamentet jetë shpëtuese për pacientët në nevojë.

Ajo që na ka sjellë këtu është mungesa e medikamenteve. Aktualisht sot s’ka asnjë problematikë për M SH-në për të siguruar medikamentet. Nuk interesohet kush. Nuk reagon asnjë po nuk u ngrit zëri i qytetarëve. Nuk interesohet kush se çfarë po ndodh në sistemin shëndetësor në Shqipëri. Ministret si të vjetra dhe të rejat të mos merren me propagandat e ‘Facebook’! Ka mungesë medikamentet, si dhe janë prishur pajisjet. Nuk është kjo mjekësia që ne duam.

E dini çfarë ndodh në këtë vend? 50 mln lekë ka bërë tender ministria për mirëmbajtjen e makinave luksoze, e gjeni te prokuroria publike. Nuk mundet që spitalet shqiptare, fëmijët dhe të rritur të ngelen  vetëm. MSH duhet të reagojë dhe të sigurojë medikamentet jetë shpëtuese për pacientët. Kam qenë vetë prezent se si i sigurojnë familjarët e pacientëve këto medikamente”, tha gazetari Stafa.

Të fundit