Flash News

E-TJERA

Britania nis fushatën "ndalim dhe deportim" për emigrantët shqiptarë, reklamat do të shfaqen në rrjete sociale

Britania nis fushatën "ndalim dhe deportim" për

Home Office ka nisur një fushatë reklamuese që synon shtetasit shqiptarë për t'i penguar ata të emigrojnë në Mbretërinë e Bashkuar.

Reklamat, të cilat do të shfaqen në shqip në Facebook dhe Instagram, do të paralajmërojnë se njerëzit të cilët zgjedhin të emigrojnë drejt Britanisë, do të "përballen me ndalimin dhe largimin", shkruan BBC.

Qeveria tha se fushata, duke filluar javën e ardhshme, do t'i bëjë të qarta rreziqet me të cilat përballen emigrantët që vijnë me gomone. Laburistët thanë se ky veprim "lyp besimin" dhe se sistemi i azilit ishte në kaos.

Sipas Home Office, Shqipëria është një vend i sigurt dhe i begatë dhe shumë shtetas "po udhëtojnë nëpër vende të shumta për të bërë udhëtimin në MB përpara se të bëjnë "kërkesa të rreme për azil kur të mbërrijnë".

Fushata pason një lëvizje të ngjashme të mediave sociale të nisur nga qeveria në gusht të vitit të kaluar.

Britania nis fushatën "ndalim dhe deportim" për

Ministri i Emigracionit Robert Jenrick tha se fushata do të punojë në mënyrë proaktive përpara se njerëzit të nisen në udhëtime të rrezikshme dhe të panevojshme.

Shqipëria ishte kombësia më e zakonshme që aplikonte për azil në MB në vitin deri në mars 2023, me 13,714 aplikime nga shtetas shqiptarë.

"Ne jemi të vendosur të ndalojmë anijet dhe fushata, e nisur në Shqipëri këtë javë, është vetëm një komponent i punës së Home Office në rrjedhën e sipërme për të ndihmuar në rrëzimin e miteve rreth udhëtimeve të paligjshme në MB, për të shpjeguar realitetet dhe për të luftuar gënjeshtrat. të shitur nga kontrabandistët e këqij që përfitojnë nga kjo tregti e ndyrë", tha Jenrick.

Qeveria nuk thotë se sa pritet të kushtojë reklamimi.

Tim Naor Hilton, shefi ekzekutiv i Refugee Action, e quajti fushatën "të pakuptimtë" dhe tha se ajo përsërit mitin se migrimi i refugjatëve është i paligjshëm.

"Kjo është një tjetër fushatë e pakuptimtë që tregon se ministrat refuzojnë të kuptojnë se një pakicë e vogël refugjatësh në botë kanë arsye shumë të fuqishme për të ardhur këtu. Nëse qeveria do të donte të shkatërronte bandat e kontrabandës dhe të ndalonte njerëzit që kalonin Kanalin me varka të dobëta, do të krijonte rrugë më të sigurta për refugjatët që të udhëtonin këtu për të kërkuar azil", tha ai.

Sekretarja e Brendshme në hije, Yvette Cooper, tha: "Është lyp besimi se ndërsa kalimet e Kanalit vazhdojnë të rriten dhe sistemi i azilit është në kaos, gjithçka që konservatorët mund të dalin për të ndaluar bandat kriminale është një fushatë reklamuese."

Fushata pason projektligjin e qeverisë për migrimin e paligjshëm, i cili synon të dërgojë azilkërkuesit që mbërrijnë në Britani nëpërmjet rrugëve të paautorizuara në shtëpi ose në një vend të tretë si Ruanda.

Të fundit