Flash News

E-TJERA

Ndërron jetë solistja e parë e baletit shqiptar, reagimi i mbesës

Ndërron jetë solistja e parë e baletit shqiptar, reagimi i

Ka ndërruar jetë në moshën 88-vjeçare solistja e parë e baletit shqiptar, Ganimete Vendresha. Ajo ishte një ndër emrat më të shquar të baletit në vendin tonë,

Pas përfundimit të shkollës artistike Jordan Misja në Tiranë, Vendresha shkoi me studime në Moskë për balet. Ajo u kthye në Tiranë në gusht të vitit 1956 dhe u angazhua si soliste në Teatrin e Operës dhe Baletit. Deri në vitin 1981 ajo ishte solistja e parë e kësaj skene, vallëzoi në të gjitha premierat e përgatitura nga ekipi i Teatrit.

Vendresha ka mbi 140 role në shfaqjet e baletit. Ajo ishte një nga themelueset e Shkollës Koreografike në Tiranë (shkolla e mesme artistike), e themeluar në vitin 1957. Një reagim për humbjen e saj ka ardhur edhe nga mbesa, Ajola Xoxa.

Ndërron jetë solistja e parë e baletit shqiptar, reagimi i

Të fundit