Flash News

E-TJERA

Ndërtimet pa leje, aksioni nis nga Kukësi/ Nën akuzë 5 zyrtarë e 32 qytetarë

Ndërtimet pa leje, aksioni nis nga Kukësi/ Nën akuzë 5

Policia e Kukësit ka proceduar penalisht 32 qytetarë në këtë qark, nga Kukësi, në Tropojë dhe Hasi, për ndërtime të paligjshme në kuadër të opereacionit “INFORMALITY 4”. 

Gjithashtu u proceduan për shpërdorim detyre 5 drejtues të urbanistikës dhe inspektorë. Ata akuzohen se nuk ka kryer detyrën për identifikimin e ndërtimeve pa leje dhe kallëzimet penale përkatëse ne lidhje me këto ndërtime për vitet 2020-2021. Në total në Kukës, Has dhe Tropojë janë identifikuar 130 ndërtime pa leje. Personat janë proceduar në gjendje të lirë, ndërsa materialet në ngarkim të tyre i kanë kaluar prokurorisë

Këto procedime vijnë vetëm pas  pak orë pas ultimatumit të Kryeministrit Edi Rama që kërkoi zero tolerancë për ndërtimet pa lejë.

Po hetohen në gjendje të lirë për veprën penale “Shpërdorimi i detyrës”:

1. Novruz Bardhoshi, i biri i Hajdar dhe Gylshah, i datëlindjes 22.03.1968, lindur në Qarr, banues në Krumë, Bashkia Has, me detyrë Drejtor i Urbanistikës pranë Bashkisë Has, i cili mbulon edhe ndërtimet pa leje pranë kësaj bashkie.

2. Ardian Bardhoshi,  i biri i Gani dhe Ajne, i datëlindjes 09.02.1977, lindur dhe banues në Letaj, Njësia Administrative Golaj, Bashkia Has, arsimi i Lartë, profesioni arsimtar, me detyrë Inspektor i IMT Bashkia Has, i cili mbulon territorin e Njësisë Adiministrative Golaj.

3. Tasim Nerguti,  i biri i Alush dhe Fatime, i datelindjes 02.03.1973, lindur në Gjegjan, Kukës, Banues Lagja e Re, Kukës, arsimi i Lartë, profesioni Jurist, detyrë Kryeinspektor i Inspektoratit Kombëtar të Mbrojtjes së Territorit për Qarkun Kukës, nuk ka kryer detyrën për identifikimin e ndërtimeve pa leje dhe kallëzimet penale përkatëse ne lidhje me këto ndërtime për vitet 2020-2021 siç parashikon Ligji Nr. 9780, datë 16.7.2007 “Për inspektimin dhe mbrojtjen e territorit nga ndërtimet e kundërligjshme”, ku nga ana e Komisariatiteve të Policisë Kukës – Has – Tropojë, janë evidentuar  për kete periudhe kohore 130 ndërtime pa leje.

4. Endrit Dida, i biri i Hamit dhe Lavdije, i datëlindjes 15.02.1989, lindur në Perbreg, Kukës, banues Lagja Nr.2, Kukës, arsimi i Lartë, profesioni Jurist, pasi duke qënë me detyrë Kryeinspektor i Inspektoratit të Mbrojtjes së Territorit në Bashkinë Kukës, nuk ka kryer detyrën për identifikimin e ndërtimeve pa leje dhe kallëzimet penale përkatëse ne lidhje me këto ndërtime për vitet 2020-2021 siç parashikon Ligji Nr. 9780, datë 16.7.2007 “Për inspektimin dhe mbrojtjen e territorit nga ndërtimet e kundërligjshme”, ku nga ana e Komisariatit te Policisë Kukës, janë evidentuar dhe referuar në Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Kukës për kete periudhe kohore 50 ndërtime pa leje.

5. Artan Gjyriqi, i biri i Mujos dhe i Fatimes, i datëlindjes 12.12.1976, lindur dhe banues në Tropojë, me detyrë Kryeinspektor i Inspektoratit të Mbrojtjes së Territorit në Bashkinë Tropojë, nuk ka kryer detyrën për identifikimin e ndërtimeve pa leje dhe kallëzimet penale përkatëse ne lidhje me këto ndërtime për vitet 2020-2021 siç parashikon Ligji Nr. 9780, datë 16.7.2007 “Për inspektimin dhe mbrojtjen e territorit nga ndërtimet e kundërligjshme”, në zona të ndryshme të bashkisë Tropojë, janë evidentuar  për kete periudhe kohore 44 ndërtime pa leje.

Gjithashtu po hetohen në gjendje të lirë 32 shtetasit që ndërtuan pa leje:

1. Ilir Bajram Gjuta, i datëlindjes 10.02.1962, banues në fshatin Shtiqen, Njësia Administrative Shtiqen, bashkia Kukës, me arsim 12 klasë, sepse në orën 16:30, në fshatin Shtiqen, njësia Administrative Shtiqën, bashkia Kukës, po ndërtonte objekt dy katësh, pa leje ndërtimi.  

2. Astrit Sadik Axhami, i datëlindjes 24.05.1975, banues në fshatin Shtiqën, Njësia Administrative Shtiqën, bashkia Kukës, me arsim 12 klasë, sepse në orën 15:00, në fshatin Shtiqën, njësia Administrative Shtiqen, bashkia Kukës , po ndërtonte objekt shtesë kati, pa leje ndërtimi.  

3. Arjan Myftar Muçmata, i datëlindjes 29.09.1976, banues në fshatin Shtiqen, Njësia Administrative Shtiqen, bashkia Kukës, me arsim 12 klasë, sepse në orën 16:00 , në, fshatin Shtiqën, njësia Administrative Shtiqën, bashkia Kukës , po ndërtonte objekt banimi dy katësh, pa leje ndërtimi.  

4. Bilbil Ahmet Shehu, i datëlindjes 20.04.1958, banues në fshatin Nangë, Njësia Administrative Bicaj , Bashkia Kukës, me arsim 8 klasë, sepse në orën 16:00, në, fshatin Nangë, njësia Administrative Bicaj, bashkia Kukës, po ndërtonte objekt banimi tre katësh, pa leje ndërtimi.  

5. Oliver (Milazim) Neshat Onuzi, i datëlindjes 17.04.1973, lindur ne fshatin Nangë, Njësia Administrative Bicaj , Bashkia Kukës sepse në orën 13:00, në fshatin Nangë, Njësia Administrative Bicaj , Bashkia Kukës, po ndërtonte banese dy kateshe, pa leje ndërtimi.

6. Teki Neshat Onuzi , i datëlindjes 28.08.1975, lindur ne fshatin Nangë, Njësia Administrative Bicaj , Bashkia Kukës sepse në orën 12:30, në fshatin Nangë, Njësia Administrative Bicaj , Bashkia Kukës, po ndërtonte banese një kateshe, pa leje ndërtimi.

7. Shkëlqim Rakim Onuzi , i datëlindjes 15.05.1971, lindur ne fshatin Nangë, Njësia Administrative Bicaj , Bashkia Kukës sepse në orën 12-00, në fshatin Nangë, Njësia Administrative Bicaj , Bashkia Kukës, po ndërtonte banese një kateshe, pa leje ndërtimi.

8. Malik Beqir Lashi, i datëlindjes 01.08.1961, lindur ne fshatin Matranxhë, Njësia Administrative Bushtricë , Bashkia Kukës, me arsim 12 klasë, sepse në orën 10:00, fshatin Matranxhë, Njësia Administrative Bushtricë, Bashkia Kukës, po ndërtonte banese tre kateshe, pa leje ndërtimi.

9. Halit Mislim  Lashi, i datëlindjes 28.05.1975, lindur ne fshatin Matranxhë, Njësia Administrative Bushtricë, Bashkia Kukës, me arsim 12 klasë, sepse në orën 11-00, në fshatin Matranxhë, Njësia Administrative Bushtricë , Bashkia Kukës, po ndërtonte objekt një kateshe, pa leje ndërtimi.

10. Ardit Flori Kovaçi, i datëlindjes 07.10.1999, banues Lagje e Re Bashkia Kukes, me arsim 8 klasë, sepse në orën 11:00, në Lagjen e Re, bashkia Kukës  po ndërtonte banese dy kateshe pa leje ndërtimi.

11. Servet Sadik Kovaçi, i datëlindjes 17.03.1987 banues Lagje e Re Bashkia Kukes, me arsim 12 klasë, sepse në orën 11:20, në Lagjen e Re, bashkia Kukës po ndërtonte një banesë dy kateshe pa leje ndërtimi.

12. Fjodor Ferat Hallaçi, i datëlindjes 10.08.1996 lindur ne Pobreg Njesia Administrative Terthore Kukës  banues lagjia Bozhe Bashkia Kukes  po ndertonte banese dy kateshe pa leje ndërtimi.

13. Sejdi Met leka , i datëlindjes 06.09.1983 lindur ne Qinamak Njesia Administrative  Kukës  banues lagjia Bozhe Bashkia Kukes  po ndertonte banese dy kateshe pa leje ndërtimi.

14. Liman Ali Gjana , i datëlindjes 09.03.1982 lindur ne Bushat Njesia Administrative Bicaj   Kukës  banues lagjia Bozhe Bashkia Kukes  po ndertonte banese dy kateshe pa leje ndërtimi.

15. Fiqiri Ali Gjana, i datëlindjes 03.04.1996 lindur dhe banues në Bushat Njesia Administrative Bicaj Kukës, me arsim 12 klasë, sepse në lagjen Bozhë, Bushat, Njësia Administrative Bicaj, Bashkia Kukes  po ndertonte banese dy kateshe pa leje ndërtimi.

 16. Hod Hasan Basha, i datëlindjes 25.09.1948 lindur dhe banues në fshatin Shtiqen, Njesia Administrative Shtiqen, bashkia Kukës sepse në Kodër Lumë, Njësia Administrative Shtiqen po ndërtonte një banesë një katëshe, pa leje ndërtimi.

17. Hod Hasan Basha, i datëlindjes 25.09.1948 lindur dhe banues në fshatin Shtiqen, Njesia Administrative Shtiqen, bashkia Kukës, me arsim 4 klasë, sepse në orën 09:00 në Kodër Lumë, Njësia Administrative Shtiqen po ndërtonte një banesë një katëshe, pa leje ndërtimi.

18. Met Ismail Rexha, i datëlindjes 29.08.1958 banues në fshatin Qinamak, Njesia Administrative Surroj, bashkia Kukës, me arsim 12 klasë, sepse në orën 09:30 në Kodër Lumë, Njësia Administrative Shtiqen po ndërtonte një banesë dy katëshe, pa leje ndërtimi.

19. Rrahman Bajram Rexha, i datëlindjes 16.07.1952 lindur dhe banues në fshatin Qinamak, Njesia Administrative Surroj, bashkia Kukës, me arsim 8 klasë, sepse në orën 10:00 në Kodër Lumë, Njësia Administrative Shtiqen po ndërtonte një banesë dy katëshe, pa leje ndërtimi.

20. Bashkim Tahir Jakupi, i datëlindjes 05.06.1956 banues në Kodër Lumë, fshati Shtiqen, Njesia Administrative Shtiqen, bashkia Kukës, me arsim 8 klasë, sepse në orën 10:20 në Kodër Lumë, Njësia Administrative Shtiqen po ndërtonte një banesë dy katëshe, pa leje ndërtimi.

21. Valdet Rexhep Gjeta, i datëlindjes 10.09.1992 banues në Zall Lusen, Njësia Administrative Bushtricë, bashkia Kukës, me arsim 12 klasë, sepse në orën 10:40 në Kodër Lumë, Njësia Administrative Shtiqen po ndërtonte një banesë dy katëshe, pa leje ndërtimi.

22. Përparim Selman Murtati, i datëlindjes 29.10.1968 banues në fshatin Shtiqen, Njesia Administrative Shtiqen, bashkia Kukës, me arsim 8 klasë, sepse në orën 10:50 në Kodër Lumë, Njësia Administrative Shtiqen po ndërtonte një banesë tre katëshe, pa leje ndërtimi.

23. Sabri Hasan Nika, i datëlindjes 01.09.1974 banues në fshatin Qinamak, Njesia Administrative Surroj, bashkia Kukës, me arsim 8 klasë, sepse në orën 11:00 në Kodër Lumë, Njësia Administrative Shtiqen po ndërtonte një banesë dy katëshe, pa leje ndërtimi.

24. Kastriot Maliq Veizi, i datëlindjes 04.06.1985 banues në fshatin Lojme, Njesia Administrative Zapod, bashkia Kukës, me arsim 8 klasë, sepse në orën 11:30 në Kodër Lumë, Njësia Administrative Shtiqen po ndërtonte një banesë një katëshe, pa leje ndërtimi.

25. Beqir Shefqet Dema, i datëlindjes 10.06.1981 banues në Pobreg, Njësia Administrative Tërthore, me arsim 12 klasë, sepse në fshatin Probreg, Njesia Administrative Tërthore, Kukës Bashkia Kukes pasi  po ndërtonte një stallë pa leje.

26. Korab Hajredin Matmuja, i datëlindjes 04.11.1983 banues në fshatin Pobreg Njesia Administrative Terthore Kukës, Bashkia Kukës me arsim 12 klasë, sepse në fshatin Probreg, Njësia Administrative Tërthore, bashkia Kukës, po ndërtonte banese një kateshe pa leje ndërtimi.

27. Rexhep Shahin Shahu, i datëlindjes 10.03.1960 banues së në fshatin Pobreg Njësia Administrative Tërthore Kukës, Bashkia Kukës me arsim 8 klase, sepse në fshatin Probreg, Njësia Administrative Tërthore, bashkia Kukës, po ndërtonte banese dy kateshe pa leje ndërtimi.

28. Hamz Myftar Duraku, i datëlindjes 22.02.1950 banues në fshatin Bardhoc, Njësia Administraive Tërthore Bashkia Kukës me arsim 8 klasë sepse në fshatin Bardhoc, Njësia Administrative Tërthore, po ndertonte banesë një kateshe pa leje ndërtimi.

29. Bislim Mustaf Rexha, i datëlindjes 16.08.1958 banues në fshatin Pobreg, Njësia Administrative Tërthore Bashkia Kukës, me arsim 8 klase sepse në fshatin Pobreg, Njësia Administrative Tërthore, po ndërtonte banese një  kateshe pa leje ndërtimi.

30. Haredin Mehdi Shaqiri, i datëlindjes 07.06.1969 banues në fshatin Morinë Njesia Administrative Tërthore, Bashkia Kukës me arsim 8 klase sepse në fshatin Morinë Njesia Administrative Tërthore, Bashkia Kukës po ndërtonte banese një katëshe pa leje ndërtimi.

31. Xhanije Murat Taci, i datëlindjes 14.08.1964  banues në fshatin Bardhoc, Njësia Administrative Tërthore Bashkia Kukës me arsim 8 klase sepse në fshatin Bardhoc, Njësia Administrative Tërthore Bashkia Kukës, po ndërtonte banese dy katëshe pa leje ndërtimi.

32. Isen Adem Dida, i datëlindjes 30.01.1968 banues në fshatin Pobreg, Njesia Administrative Tërthore, Bashkia Kukës me arsim 12 klasë, sepse në fshatin Pobreg, Njesia Administrative Tërthore, Bashkia Kukës  po ndërtonte banese dy katëshe pa leje ndërtimi.

Të fundit