Flash News

E-TJERA

“Ndihmohen nga bandat”, shqiptarët kryesojnë listën për martesa false në Britani

“Ndihmohen nga bandat”, shqiptarët kryesojnë listën

Qindra njerëz që përdorin martesa false për të qëndruar në Mbretërinë e Bashkuar. Pothuajse gjysma e të gjitha martesave false të identifikuara në Mbretërinë e Bashkuar pas Brexit përfshinin një shtetas shqiptar, sipas të dhënave të publikuara nga BBC.

Të dhënat tregojnë se 365 çifte u përpoqën të shfrytëzonin një skemë post-Brexit, 146 prej rasteve kanë një shtetas shqiptar.

Dr Ervin Muco tha për BBC se bandat i lehtësojnë skemat e tilla për "njerëzit që janë të përgatitur të paguajnë". Ai shtoi se disa nga burrat që largohen nga Shqipëria “përpiqen të gjejnë gra nga vendet evropiane me të cilat mund të martohen. Ata mund të kenë të gjitha përfitimet e të qenit qytetar evropian.”

Ndrësa ish-shefi i policisë Krenar Ahmeti pranon se bandat e krimit janë thelbësore.

"Çdokush që aspiron të jetojë në një vend të pasur e di se ka disa dokumente kyçe që u nevojiten nëse do të integrohen në atë shoqëri," tha ai, "por ata gjithashtu shpesh kanë nevojë për një organizatë për t'i ndihmuar ta arrijnë këtë."

Sakaq, autoritetet britanike bënë me dije se: “Ne e marrim shumë seriozisht abuzimin me rrugët e imigrimit bashkëshortor. Ne nuk do të hezitojmë të ndërmarrim veprime përmbarimore kundër individëve që gjenden në një martesë të rreme ose partneritet civil, duke përfshirë anulimin e pushimit të tyre dhe largimin e tyre nga MB.”

Shqipëria është gjithashtu një nga vendet lider për aplikimet për azil në BE dhe MB, me mbi 1000 aplikime në muaj. Përveç kësaj, mijëra largohen nga vendi nëpërmjet mjeteve alternative me planin për të hyrë ilegalisht në vende të tilla si MB.

Burimi: BBC

Të fundit