Flash News

E-TJERA

Ndihmoi për 7 vite kontrabandistët, burgoset shqiptarja në Britani

Ndihmoi për 7 vite kontrabandistët, burgoset shqiptarja në
Unjeza Kurmekaj

Një 32-vjeçare shqiptare u dënua me burg nga Britania e Madhe pasi kishte ndihmuar kontrabandistët të kalonin emigrantët e paligjshëm përmes Kanalit me gomone.

Sipas mediave britanike, Unjeza Kurmekaj, kishte bashkëpunuar me ta për 7 vite e gjysmë. Kurmekaj u arrestua në shtëpinë e saj në Banbury, Oxfordshire, në tetor 2022.

Një hetim gjeti qindra mesazhe në telefonin e saj, të cilat tregonin se ajo po lidhte kontrabandistët me njerëz që dëshironin të kalonin në Mbretërinë e Bashkuar.

Duke folur për kontaktet në Francë, Kurmekaj shpjegoi se kontrabandistët i sugjeronin se cilët duhet të udhëzonte për t’u nisur me gomone përmes Kanalit, përfshirë këtu familje dhe fëmijë.

Mesazhet e tjera shkruanin "familja 3 gra fëmijë 14 17 12 vjeç" dhe "deti shumë i keq".

Pati gjithashtu diskutime me individë ku ajo mori masa që familjet e tyre të kalonin.

Telefoni i saj përmbante gjithashtu 21 imazhe të letërnjoftimeve dhe pasaportave shqiptare, të cilat, kur u kontrolluan, tregonin se nëntë nga individët të cilëve u përkisnin kishin mbërritur në Mbretërinë e Bashkuar me një varkë të vogël.

Kurmekaj u deklarua fajtor për akuzat për lehtësimin e imigracionit të paligjshëm më 3 nëntor në Gjykatën e Kurorës së Oksfordit.

Pasi të përfundojë afati i burgut, ajo do të deportohet në Shqipëri.

Ndihmoi për 7 vite kontrabandistët, burgoset shqiptarja në

Të fundit