Flash News

E-TJERA

Në burg për inceneratorin e Fierit, shtyhet seanca për Alqi Bllakon

Në burg për inceneratorin e Fierit, shtyhet seanca për Alqi

Gjyqi për ish-deputetin socialist, Alqi Bllako është shtyrë. Ai ndodhet në burg për të ashtëquajturën aferë e inceneratorit të Fierit. Shkak për shtyrjen e seancës është bërë pasi Prokurori parashtroi të gjitha veprimet hetimore të kryera deri më tani, mbrojtja kërkoi një kopje të tyre për t’u njohur me përmbajtjen.

Bllako ka kërkuar disa herë ndryshimin e masës, pasi pretendon se nuk ekzistojnë kushtet ligjore për një masë sigurie ekstreme si ajo e ‘arrestit me burg’.

Bllako akuzohet për veprat penale shpërdorimi i detyrës dhe dhe korrupsion pasiv i funksionarëve të lartë shtetërorë ose të zgjedhurve vendorë.

Në dokument thuhet se në kohën kur ka shërbyer si Sekretar i Përgjithshëm në Ministrinë e Mjedisit, në bashkëpunim me persona të tjerë, ka kryer veprime të kundraligjshme  me dashje gjatë procedurës së shpronësimit të tokës në ndërtimin e inceneratorit të Fierit, duke shkaktuar një dëm prej 16.288.344 lekësh.

Po ashtu, Bllako akuzohet se ka favorizuar kompaninë koncensionare “Integrated Technology Waste Treatment”, kundrejt përfitimit të parregullt, në shumën e 14.964.900.

Të fundit