Flash News

E-TJERA

"Në shpirtin tim rëndon dhimbja", Mediu dëshmon për 'Gërdecin': Ju shpreh keqardhjen më të thellë njerëzore

"Në shpirtin tim rëndon dhimbja", Mediu dëshmon

Ish-ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu ka dëshmuar sot në Gjykatën e Posaçme, aty ku po zhvillohet seanca për Gërdecin.

Mediu e nisi dëshminë me një ndjesë për jetët e humbura në tragjedinë e vitit 2008 dhe familjarët e tyre. Ai tha se do të donte ta zhbënte atë ndodhi duke shprehur keqardhjen më të thellë njerëzore.

"Që prej 15 Marsit të vitit 2008, jeta e disa prej njerëzve që janë sot në këtë sallë, ka ndryshuar rrënjësisht.  Pas shpërthimit në Gërdec, shumë prej tyre përjetuan ngjarje të rënda, deri në humbjen tragjike të njerëzve të tyre të dashur. Kjo ngjarje tragjike ndryshoi gjithashtu jo pak jeten time dhe të familjes sime. Që prej asaj dite në mendjen dhe në shpirtin tim rëndon pesha e dhimbjes dhe vuajtjes së këtyre familjeve, të cilëve përulësisht ju rikërkoj një ndjesë të madhe për çfarë ndodhi dhe ju shpreh gjithë keqardhjen time të thellë njerëzore", deklaroi Mediu.

Mediu shpjegoi se nuk ishin veprimet apo mos veprimet e tij, e as pakujdesia ato që ndikuan në shpërthimin e Gërdecit, ngjarje për të cilën dha edhe dorëheqjen aso kohe, dhe sipas tij kjo u mor për dobësi.

"Edhe pse, as me dashje dhe as nga pakujdesia, nuk janë veprimet, apo mosveprimet e mia, apo dhe interesi im personal, ato që shkaktuan, apo ndikuan në shpërthimin në Gërdec, përsëri si ministër i mbrojtjes, unë kam njohur dhe kam pranuar dje dhe pranoj sot përgjegjësinë time të plotë morale për çfarë ndodhi.  Në reflektim të kësaj përgjegjësie, si dhe prej dhimbjes së madhe për jetët e humbura, unë dhashë dorëheqjen nga detyra e ministrit të mbrojtjes.

Jam i keqardhur që aktin e dorëheqjes time si ministër dhe më pas sjelljen dhe qëndrimin tim të përulur në lidhje me tragjedinë, grupime të caktuara politike dhe jopolitike, e kanë parë si akt dhe sjellje dobësie dhe si reflektim të një individi me faj. Kam zgjedhur të jem i kursyer në shpjegimet e mia publike dhe të shmangë sa të mundem të flas për ngjarjen. Me bindjen se shpjegimet dhe të vërtetat e mia rreth ngjarjes, për familjen Durdaj dhe të tjerët, jo vetëm nuk do të ishin një lehtësim i dhimbjes së tyre, por përkundrazi", vazhdon Mediu.

 

Të fundit